Home Kinderboerderijen in Friesland

Kinderboerderijen in Friesland

Kinderboerderij FrieslandWie kinderen heeft weet het als geen ander: kinderboerderijen in Friesland en in andere gebieden zijn een leuk uitje voor zowel het kind als de ouder. Schapen, geiten en soms zelfs lammetjes en paarden vind je allemaal op de kinderboerderij. Zelf de eenden voeren, kijken hoe de koeien erbij staan: een hele beleving voor ieder kind. Maar waar vind je al deze locaties? En welke is de beste optie voor jou? Hieronder vind je een overzicht van veel kinderboerderijen door heel Friesland. Of je nu in het noorden of het zuiden woont, een gratis of een betaalde boerderij zoekt: wij hebben het hier staan.

Overzicht kinderboerderijen in Friesland

De ene kinderboerderij in Friesland is heel klein, de ander heel groot en voor sommige moet je zelfs betalen om binnen te kunnen komen. Voor iedereen is er wel een perfecte plek om even naar de geitjes te kijken. En elke plek heeft wel weer iets unieks in zich. Zo vind je soms zelfs een aantal herten die gewoon vrij rondlopen. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over bij de onderstaande artikelen!

Voeren en slapen Kinderboerderij

Naast de lammetjes slapen, koeien en geiten melken of voer geven aan de schapen. Als je bij deze dieren bent is alles net even anders dan het stadsleven. Bij veel van de boerderijen is hulp dan ook zeer welkom. Daarom bieden een aantal van deze plaatsen ook mogelijkheden om te blijven slapen of zelfs te helpen met voeren of melken. Zo wordt het boerenleven voor zowel het kind als de volwassenen duidelijker zichtbaar en krijgt iedereen meer respect voor alles wat eromheen draait.

Je wordt bekend met alles wat er gebeurt voordat je de producten in de winkel vind. Dit kan niet alleen bij kinderboerderijen in Friesland, maar ook veel boerderijen die andere producten maken zoals melk of aardappelen doen hier regelmatig aan mee. Ben je nieuwsgierig geworden wat dit inhoud? Bekijk dan de pagina's van deze bedrijven hierboven. Mochten zij een aantal van deze opties aanbieden lees je er daar meer over.