Badpaviljoen IJsselmeer

Badpaviljoen IJsselmeer is een prachtige zwemlocatie en strand in Hindeloopen. Het ligt aan het IJsselmeer en heeft ongeveer een lengte van 750 meter. Perfecte locatie om heerlijk te zwemmen in het water.  Dit zwemstrand heeft naast het witte strand een ligweide van gras. Het strand in Hindeloopen is niet heel erg breed: met 5 meter houdt de breedte dan ook wel op. Dan zal de dijk beginnen waar je ook prima tegenaan kan liggen. Er zijn geen sanitaire voorzieningen op het strand te vinden. Wel kan je gebruik maken van het toilet op de camping die zich op loopafstand bevind.

Geschiedenis Badpaviljoen IJsselmeer

Badpaviljoen IJsselmeerHet strand in Hindeloopen is eveneens als het Badpaviljoen in het jaar 1913 gebouwd. Toentertijd stond deze plek in heel Friesland en omstreken bekend als een prachtige locatie. Het paviljoen zelf is een mooi gebouw dat als rijksmonument werd gezien en helaas beland is in de top tien meest bedreigde rijksmonumenten. Het, toen nog genaamde zeebad Hindeloopen was zelfs zo populair dat mensen uit Leeuwarden en Sneek regelmatig langskwamen. Dit is best bijzonder, aangezien auto’s in deze tijd een luxe waren. Toch waren er op zomerse dagen zeker wel 5 te vinden. Vandaag de dag hebben verschillende mensen nog geprobeerd om dit pand nieuw leven in te blazen. Maar tot nu toe is dit nog niet gelukt. Het strand daarentegen is ook vandaag de dag nog een populaire plek waar zowel watersporters als zwemmers zich goed vermaken.

Meer info strand in Hindeloopen

Rondom het Badpaviljoen IJsselmeer is aan de overkant van de weg genoeg gratis parkeerplaats te vinden. Je hoeft hierna alleen de dijk nog maar over en dan kun je genieten van het strand in Hindeloopen. Voor de kitesurfers is er aan de rechterkant een plek gecreëerd om het water op te varen. De rest van deze omgeving kan gebruikt worden voor recreatie en zwemmen. Kitesurfen is het gehele jaar toegestaan. Dit recreatiegebied is verboden voor honden en paarden. Ook zijn brom en motorfietsen hier niet toegestaan.

Het water in het IJsselmeer is zoet en wordt elk jaar van mei t/m september gecontroleerd. Het recreatiegebied is geheel op eigen risico te gebruiken. Daarnaast is er helaas geen toezicht. Wel kan je bij dit Badpaviljoen gewoon het hele jaar gratis genieten van het mooie uitzicht. Het kijken van de zonsondergang op deze dijk is dan ook zeker een aanrader!