Strand in Lemmer

Het strand in Lemmer, ook wel Lemsterstrand genoemd, is een prachtig gebied gelegen aan het IJsselmeer. Met de strandpaviljoen, restaurants, terrasjes en een centrum in de buurt is dit een heerlijke uitgaansplek voor zowel jongeren als volwassen. Het strand op dit recreatiegebied heeft een oppervlakte van ongeveer 3,5 ha. Het ligt aan de zuidzijde van Lemmer op de Industrieweg in de gemeente De Fryske Marren.

Informatie Strand in Lemmer

Strand LemmerHet strand in Lemmer is voornamelijk bedoeld om te zwemmen. Hierdoor is het ook verboden om in dit zwemwater te zeilen of te surfen. Windsurfen is wel toegestaan van 1 oktober tot 1 mei. Op het strand is het in de zomer vaak druk waardoor er verschillende ijskraampjes te vinden zijn. Ook zijn er genoeg eetgelegenheden en toiletten beschikbaar. Er zijn verschillende speeltoestellen aanwezig voor de kinderen waardoor dit een prachtige locatie is om vol van de zon te genieten. Net als de meeste stranden in Friesland heeft ook dit gebied geen toezicht. Wel wordt het water van mei t/m september goed gecontroleerd op waterkwaliteit. Het gebruik van deze recreatiezone is uiteraard op eigen risico. Tot de boeien is het water ongeveer 2 meter diep.

Het parkeren op deze locatie is geheel gratis, daarnaast is het mogelijk om fietsen te huren. Zo kan je na een heerlijk dagje zonnen ook nog op een andere manier genieten van deze prachtige omgeving. Elk jaar in van oktober tot eind april mogen de honden op het strand in lemmer gewoon los rondlopen. De rest van het jaar zullen ze weer aangelijnd moeten worden.

Lemsterstrand en omgeving

Lemmer is een dorp waar je je zeker wel een hele dag kan van maken. Niet alleen dit gebied maar ook de vele gebieden eromheen zijn erg mooi. Toch is een bezoek aan het Lemsterstrand zeker een aanrader omdat het tegen het centrum aanligt. Dit maakt dit strand dan ook erg uniek. Ook voor een wandeling is deze omgeving een aanrader. Tijdens zonsondergang kan je vanuit deze plek heerlijk genieten van het uitzicht. Daarnaast is het ook mogelijk om door te lopen over de dijken langs het IJsselmeer.

Mocht je een boot willen pakken dan zijn ook hier genoeg mogelijkheden. Duur hoeft het niet te zijn: doordat dit een echte waterdorp is is een boot snel gevonden. Wel is het een grote kans dat je veel buitenlanders tegenkomt. Deze plaats is namelijk een favoriete vakantieplek voor veel van onze buurlanden. Toch is het strand in Lemmer een prima plek om onder de warme zon heerlijk te genieten en tot rust te komen.