Kinderboerderij De Naturij in Drachten

De kinderboerderij is een plek waar kinderen over het algemeen heel graag komen. Daarom is Kinderboerderij De Naturij in Drachten voor kinderen van 0 t/m 12 jaar de juiste plek om te zijn. Het is zelfs zo dat dit de grootste kinderboerderij van het noorden is. Per jaar komen er namelijk meer dan 150.000 bezoekers op De Naturij af.

Als je denkt aan een kinderboerderij denk je waarschijnlijk niet direct aan een grote oppervlakte. Toch ligt er in Drachten een natuur- en recreatiegebied omheen dat zo’n 7 hectare groot is. Er is dus ook een groot aantal dieren dat hier rondloopt. Konijnen bewonderen en geitjes kijken is ontzettend leuk. Maar je maakt het voor de kinderen nog leuker wanneer zij samen met de geitjes kunnen leren klimmen. Dit is mogelijk op de bokkenbistro. De kinderboerderij is gelegen aan de rand van het Friese dorp Drachten en is makkelijk bereikbaar via de A7 van Heerenveen richting Groningen.

Kinderboerderij De Naturij: veel meer dan dat!

Ondanks dat je vaak naar de kinderboerderij gaat voor de velen verschillende soorten dieren, is er bij De Naturij veel meer te beleven. Zo beschikt Kinderboerderij De Naturij over een speelbos met een kabelbaan. In het speelbos zijn ook verschillende wandelpaden te vinden zoals bijvoorbeeld het boerderijpad, kikkerpad, een uilenpad en een modderpad. Wat je misschien ook wel leuk vindt om mee te maken is het blote voetenpad. Wat ook ontzettend leuke activiteit is die je hier kunt doen is hutten bouwen. Verder kun je buiten ook een grote speeltuin vinden. Welk kind vind al deze dingen nou niet leuk?

Activiteiten voor wanneer het mooi weer is

Wanneer het warm weer is kunnen de kinderen ook in het spartelbadje dat 60 cm diep is. In de maanden mei t/m september kun je kijken naar de vaarshows van modelbootjes. Lijkt het jou leuk om een handboog demonstratie te volgen? Nadat je weet hoe dit in zijn werk gaat, mag je zelf ook proberen om pijlen weg te schieten.

Kinderboerderij De NaturijIn het zomerseizoen dat bij Kinderboerderij De Naturij loopt vanaf de voorjaarsvakantie t/m de herfstvakantie, is het met mooi weer mogelijk om pony te rijden. Mits het druk genoeg is. Dan is de ponybaan van 13:30 tot 16:30 uur geopend. De kosten hiervoor bedragen per ronde € 1,- per persoon. Uiteraard is er een ponybegeleider bij. Omdat het kind zelfstandig moet blijven zitten loopt er bij kinderen die tussen de 2 en 4 jaar zijn ook een ouder naast voor extra veiligheid. De volwassene die meeloopt mag ook een pake, beppe, heit of mem zijn. Jouw kind of kleinkind zal zeker de tijd van zijn of haar leven hebben! Daarnaast zou je met de hele familie een ritje kunnen maken in de ponykar van 13:30 tot 16:30 uur. Voor een klein rondje betaal je € 0,50 per persoon, per ronde.

Het regent: wat nu?

Regent het maar wil je toch een leuk dagje uit? Ook dan is De Naturij een perfecte plek om te bezoeken. Er is namelijk ook binnen van alles te beleven. Denk bijvoorbeeld aan een overdekte speelhal. Deze is te vinden in het restaurant, handig voor als je gelijk iets wilt eten en drinken.

Er is nog veel meer te beleven in Kinderboerderij De Naturij maar bovenstaande geeft een beeld van hoe leuk en geschikt deze plek is voor een dagje uit. Een aantal keer per jaar is het zelfs mogelijk om je gratis te laten schminken. En niet te vergeten: er is een speciale verkeerstuin aangelegd om met trapauto’s doorheen te racen. Het is dus zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan Kinderboerderij De Naturij in Drachten!