Grootste Hottub

Een nieuwjaarsduik nemen in de grootste hottub van Friesland? Dit jaar is er een mogelijkheid om de koude nieuwjaarsduik eens even helemaal anders te doen. De hottub met een hoogte van ongeveer 1 meter en een diameter van 8 meter wordt opgewarmd tot 30 graden Celsius. Het bad bevat maar liefst 50.000 liter waardoor het ongeveer 48 uur duurt voordat de gewenste temperatuur behaald is. Dit gebeurt door middel van een houtkachel met een pomp. Wanneer je zelf een duik wil nemen of een kijkje wil nemen is dat zeker mogelijk.

De bassin staat in Oudemirdum op de Brink. Op nieuwjaarsdag vanaf 15:00 uur mag iedereen een duik nemen in de grootste hottub van Friesland.

Nieuwjaarsduik maar dan anders

Naast de warmte induiken in plaats van de kou hebben ze ook de bekende Unox mutsen vervangen door ijsmutsen. Deze worden geleverd door IJsboerderij de Buterkamp. Zo is echt alles wat je maar kan bedenken bij een nieuwjaarsduik anders. Op 31 december zal hier ook een spetterende vuurwerkshow worden gegeven. Eveneens is hier net als voorgaande jaren een grote vuurkorf. Het enige wat anders is, is dat de vuurkorf nu aan het water is gekoppeld zodat dit warm wordt gemaakt.

Niet zonder slag of stoot

Grootste Hottub FrieslandDe hottub in Friesland werd niet zonder problemen geplaatst. Tijdens het vullen kwam het bad onder een te hoge druk te staan waardoor de zijkant het begaf. Hierdoor kwam al het water wat erin lag met hoge snelheid eruit. Gelukkig kwamen de bedenkers er met een paar blauwe plekken van af. Op dit moment is de boel verstevigd en staat alles klaar voor het grote evenement.

Het hele dorp heeft zich ingezet om dit mogelijk te maken. Dat heeft ervoor gezorgd dat dit dan ook de grootste hottub van Friesland genoemd mag worden. Een mooi samenspel van mensen om een gezellig alternatief mogelijk te maken.

Hottub Friesland

Dit is het allereerste keer dat dit idee gelanceerd wordt. Daarom zijn de bedenkers ook erg benieuwd hoe iedereen het gaat vinden. Dit hete bad heeft nu in ieder geval al veel aandacht getrokken. Het is dan ook mogelijk dat er volgend jaar meer warme Nieuwjaarsduiken worden georganiseerd. Vind je het toch leuker om de echte kou te trotseren? Dan is er in Lemmer om 13:00 uur een mogelijkheid. Deze vindt plaats bij Beach club. De kosten hiervan zijn 5 euro per persoon.