Wadlopen

Als je in Nederland woont heb je vast weleens van de term wadlopen gehoord. Wadlopen is een populaire activiteit onder groepen waardoor je dit prima een keer als bedrijfsuitje zou kunnen organiseren. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om samen met familie op pad te gaan. Wil je meer weten over Wadlopen en waar je dit kunt gaan doen? Hieronder kun je lezen wat Wadlopen inhoud en waar je dit zou kunnen doen.

Wat is wadlopen?

Wanneer je gaat wadlopen loop je eigenlijk zoals de naam al zegt op het wad. Een ander woord voor wad is modder of zandplaat. Deze zandplaat is ontstaan in een ondiepe zee. Wanneer het water laag staat kun je als het ware over de zeebodem wandelen. Zo zijn er verschillende wandeltochten die je kunt doen om zo bijvoorbeeld naar één van de Waddeneilanden te lopen. Op deze manier hoef je niet per boot maar kun je per voet een eiland bereiken.

Heb je speciale kleding nodig?

Wanneer je gaat wadlopen is het slim om kleding aan te trekken die vies mag worden. Je zult namelijk als wadloper over de zandplaten door slik moeten lopen. Dat is nog niet alles want voor een deel van de route liggen er ook mosselbanken onder water. Het is zelfs zo dat je bij een aantal wandeltochten door geulen moet lopen waar het water tot borsthoogte kan komen te staan. Hoe moeilijk jouw tocht zal zijn hangt af van zowel jouw doel van de tocht als van hoe de weersomstandigheden zijn. Bij zonnig weer is jouw wandeling waarschijnlijk makkelijker dan wanneer het water omhoog stuwt door harde windstoten. Dit maakt het uiteraard moeilijker om normaal te lopen.

Op welke plekken kun je in Nederland gaan wadlopen?

WadlopenPlaatsen waar je kunt gaan wadlopen zijn waddeneilanden zoals Ameland, Schiermonnikoog en Terschelling. Let wel op dat de tocht naar Terschelling niet geschikt is als je geen ervaren wadloper bent. Deze tocht is namelijk heel zwaar. Ben jij een echte avonturier en juist wel een wadloper met meer ervaring? Dan is de kans groot dat je al eens tussen de waddeneilanden Texel en Vlieland hebt gelopen.

Heb jij deze routes nog niet geprobeerd? Dan is nu jouw kans om dit eens uit te proberen. Uiteraard is het ook mogelijk om naar Engelsmanplaat te lopen. Dit ligt tussen Ameland en Schiermonnikoog. Simonszand en Rottumeroog zijn ook nog twee opties waar je over na kunt denken als je graag een keer wilt wadlopen.