Klimmen in Friesland

Klimmen in Friesland: naast de mogelijkheid om te gaan sporten in een sportschool, kun je er ook voor kiezen om te gaan klimmen. Sportief bezig zijn is hoe dan ook een echte aanrader als je graag een gezonde levensstijl wilt ontwikkelen. Zie jij jezelf al omhoog klauteren op één van de klimwanden in Friesland en wil je graag sterker worden? Dan is klimmen de juiste uitdaging voor jou! Naast de krachttraining van het klimmen is het heel belangrijk om goed vooruit te denken over iedere volgende stap die je zet. Het klimmen in Friesland is dus een sport voor je lichaam, maar tegelijkertijd ook een denksport.

Klimmen in Friesland: wandklimmen

Klimmen in Friesland

Op deze pagina kun je informatie vinden over de klimhal die zich al zo’n 25 – 30 jaar in Heerenveen bevindt. Ook kun je hieronder informatie vinden over de nieuwe klimhal in Leeuwarden genaamd Klimcentrum Noardwand. Beide klimhallen zijn zeker de moeite waard om eens te komen bezoeken. Uiteraard heb je zelf de keus waar je het liefst gaat klimmen. Hoe dan ook hebben beide klimhallen genoeg mogelijkheden waar jij jezelf kunt blijven uitdagen.

Klimhal Heerenveen

Klimhal HeerenveenDoor de jaren heen zijn er veel mensen lid geworden van deze klimschool. Week in, week uit trainen klimmers hier voor wedstrijden. Maar wanneer je hier voor een verjaardagsfeest wilt komen klimmen, is dat uiteraard ook mogelijk. Want wat is er nou leuker dan samen met je vriendengroep of met je gezin een wedstrijd te doen? Durf jij 16 meter hoog te klimmen? Ga de uitdaging aan en oefen tegelijkertijd je hersenen in het strategische. Wil je meer weten over deze gave klimhal? Klik dan op de link waar meer wordt ingegaan op de Klimhal in Heerenveen.

Klimcentrum Noardwand

Klimcentrum NoardwandWanneer je in Friesland woont zal het je vast niet ontgaan zijn dat er sinds het einde van 2018 nog een klimhal geopend is. Deze tweede klimhal bevindt zich in Leeuwarden en maakt net als die in Heerenveen deel uit van Mountain Network. Toch zijn er wel grote verschillen tussen de klimwanden. Klimcentrum Noardwand in Leeuwarden is namelijk niet 16 meter, maar 20 meter hoog. Wanneer je een echte klimmer bent, zoek je steeds een nieuwe uitdaging om jezelf steeds te verbeteren. Aan uitdagingen kom je hier ook niets te kort. De klimwanden zijn namelijk onder verdeeld in verschillende vormen en bestaan uit meerdere kleuren. Wil je meer te weten komen over wat er allemaal te beleven valt in deze klimhal? Klik dan op de link waar meer wordt ingegaan op Klimcentrum Noordwand.

Als je houdt van watersport kun je natuurlijk ook het water op gaan. Op het water kun je namelijk net als bij klimmen je spieren goed trainen.