Bourgondisch Beetsterzwaag

Wanneer je lekker wilt nagenieten van een mooie zomer en van heerlijk Bourgondisch eten houdt, is het een echte aanrader om naar Bourgondisch Beetsterzwaag te gaan. De naam van dit culinaire evenement verraad het al dat het plaatsvind in het dorp Beetsterzwaag. Geniet van de vierde editie van dit gezellige evenement. Op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 ben je welkom.

Wat houdt Bourgondisch Beetsterzwaag eigenlijk in?

FlammkuchenOp het evenement van Bourgondisch Beetsterzwaag kun je heerlijk genieten van verschillende stijlen muziek. Denk hierbij aan stijlen zoals Reggae met Afrikaanse ritmes, Jazz met een tintje blues, Folk, Country, Soul en Rock. Maar ook muziek uit de jaren 60 en 70 en DJ’s zijn aanwezig op dit gezellige culinaire evenement. Kijk voor het volledige programma op de website van Bourgondisch Beetsterzwaag.

Culinair genieten tijdens Bourgondisch Beetsterzwaag

Naast de variërende muziek die hier te vinden is gaat het bourgondische evenement uiteraard vooral om het heerlijke eten. Daarom worden er verschillende gerechten fantastisch bereid door echte koks. Je bent welkom om de gerechten te komen proeven in de foodtrucks. Natuurlijk mag het drinken niet ontbreken bij een heerlijke maaltijd. Daarom is er gezorgd voor een mooi arrangement aan fruitige frisdranken, wijnen en bijzondere soorten bier. Voor de koffieliefhebbers zijn er een aantal koffiebarren. Op deze manier zijn er verschillende speciale drankjes te vinden met of zonder alcohol. Dus mocht je nog naar huis moeten rijden zijn er naast de alcoholische drankjes nog genoeg andere opties om van te genieten.

Een aantal voorbeelden van wat er bij de foodtrucks te halen zijn Thaise streetfood waar een combinatie van heet, zout, zuur, zoet en bitter centraal staat. Verse kruiden kunnen bij deze gerechten natuurlijk ook niet ontbreken. Vegetarische soepen, Bourgondische patat en pizza zijn ook bij verscheidene foodtrucks te vinden. Eén van de Foodtrucks beschikt over een grote houtoven waardoor het een echte belevenis is om te zien hoe hier o.a. flammkuchen en nachos worden klaargemaakt. Heb je zin in een Zuid-Afrikaanse Barbecue? Kom dan naar de foodtruck met braai om pittige kip in een wrap te proberen of bijvoorbeeld een broodje met truffelmayo. Weer een andere foodtruck kookt kip gerechten zoals shoarma of saté. Daarnaast zijn er op het festivalterrein ook frisse producten zoals verse Smoothies vol vitamines en superlekker IJs te verkrijgen. Kortom: door een breed assortiment aan eten hoeft men zich niet te verhongeren.

Kinderen ook welkom bij Bourgondisch Beetsterzwaag

DraaimolenNiet alleen voor volwassenen of jongeren is Bourgondisch Beetsterzwaag leuk, ook voor kinderen is dit een ontzettend leuk evenement. Er is namelijk een uitgebreid programma voor hen. Hierbij kun je denken aan Schminken, een Rodeo Dolfijn, springkussen en een draaimolen. Mocht je kind het ontzettend leuk vinden om te klimmen? Dan kan hij of zij zich uitleven op het klimtoestel. Ook is er en een ballenbak aanwezig. Houdt jouw kind ervan om creatief bezig te zijn? Dan is de stand met kleefkunst echt iets voor hem of haar. Hier is het de bedoeling dat er één patroon en meerdere kleuren zand gekozen worden. Op deze manier kun je een schilderij maken om vervolgens in te lijsten. Wanneer de kinderen iets lekkers willen kopen zoals bijvoorbeeld popcorn, drinken of een suikerspin dan kunnen zij met hun stempelkaart bij de Slurpie’s Kinderbar terecht.

Tarieven Bourgondisch Beetsterzwaag

Aan de kassa kun je festivalmunten kopen ter waarde van € 2,50 euro. Als je met halve munten wilt betalen, bedragen de kosten hiervoor € 1,25 euro. Aan het begin van het festival is er voor één munt oftewel € 2,50 euro, een recyclebaar festivalglas verkrijgbaar. De achterliggende gedachten van dit systeem is dat er geen plastic in het park achter gelaten wordt. Elke keer dat je drinken haalt, wordt jouw glas omgeruild voor een gevuld schoon glas. Dit glas wordt gezien als jouw entreekaartje en kun je achteraf als souvenir mee naar huis nemen. Wanneer je beide dagen naar het festival gaat, denk er dan aan om je glas de tweede dag mee te nemen. Op deze manier hoef je niet nog een glas te kopen om naar binnen te kunnen.