Fietstocht De Lytse Marren

Fietstocht de Lytse marren is een mooie tocht waar fietsen langs Friese meren de hoofdactiviteit is. Een prachtige route die in 2017 zelfs tot één van de mooiste fietsroutes in Nederland is uitgeroepen. De route is 62 kilometer lang, maar kan ook als 45 kilometer gefietst worden. Je gaat langs veel karakteristieke dorpjes, ziet de prachtige meren en weilanden. Wanneer ga jij deze route rijden? Om dit te rijden moet je ongeveer 4 uur uittrekken.

Fietsen langs de Lytse Marren

Fietstocht De Lytse MarrenDe tocht langs de Lytse Marren, oftewel de Friese meren, kun je op elke locatie starten. Wij zullen het vanuit het stadhuis van Bolsward beschrijven maar wil je het vanuit een andere locatie starten dan is dit geen probleem! Print de gegevens uit zodat je kan starten met lezen op de locatie waar jij gaat starten. Uiteraard is het ook goed te doen met een mobiel. In deze prachtige stad is er veel te bezichtigen. Neem eens een kijkje in de vele monumenten zodat je een inkijk krijgt in de geschiedenis. Of kijk naar de cultuur van deze locatie. Wil je gewoon door fietsen dan kun je het beste gelijk fietsroute 8 pakken die richting Sneek gaat.

We vervolgen de route via Nijland waar we route 24, 13 en 12 nemen die heel mooi door prachtige weilanden heen leiden. Geniet van alle uitzichten totdat je in Blauwhuis aankomt. Bij deze plaats gaan we naar het oosten van Friesland zodat het fietsen nog een stuk mooier zal worden. Hier volgen we de routes 30, 29, 39 en 37: de wegen die langzaam naar de meren leiden.

[put_wpgm id=5]

Fietsen tussen de Friese meren

Met Nijezijl in het vizier is het opletten geblazen omdat we in deze plaats naar het zuiden vertrekken. We fietsen langs een prachtige route dat Gemeente Sudwest Fryslan het mooiste fietspad van ons land vind. Door Oudega vertrekken we naar Gaastmeer. Het gebied waar je in alle hoeken meren ziet verschijnen. Rust lekker uit, geniet van het uitzicht: de Lytse Marren waar je de tocht voor doet zijn hier te vinden. De Friese meren fietstocht is nu bijna op de helft. Na een heerlijke rust is het tijd om door te fietsen naar Workum. Dit is een grote plaats waarin je veel geschiedenis voorbij ziet komen.

Zodra we uit deze plek komen gaan we via route 4,6, 16, 15 en 14 langs de laatste prachtige meren op de route. We gaan weer terug de weilanden in. Dit doen we via Parrega en Tjerkwerd komen we alweer aan het einde van Fietstocht De Lytse Marren.