Fietsroute Schiermonnikoog

Vanuit Lauwersoog de boot nemen en heerlijk fietsen in Schiermonnikoog. Dat is waar deze fietstocht om draait. Geniet van een boottocht, prachtige uitzichten en maak het af met een rondje op één van de Friese eilanden. Een bijna 14 kilometer lange tocht langs de stranden en duinen van Schiermonnikoog. Goed voor 1 uur fietsplezier dat uit te breiden is door vele andere activiteiten te combineren. Let wel op waar je rijdt, konijnen zul je heel erg veel tegenkomen: zeker in het begin van de zomer!

Fietsen in Schiermonnikoog

Voordat je kan fietsen in Schiermonnikoog moet je je eerst goed voorbereiden. Controleer de boottijden, neem wat drinken en eten mee voor onderweg en zorg voor zonnebrandcrème. De boot naar dit eiland vertrekt maar een enkele keer op een dag. Daarnaast worden er bijna geen auto’s toegelaten waardoor je voornamelijk wandelaars en fietsers tegen gaat komen. Na ongeveer 45 minuten op de boot doorgebracht te hebben kom je aan in het zuiden van het Eiland. Fiets gelijk door naar de enige plaats op dit eiland die natuurlijk ook Schiermonnikoog heet. Als je geen fiets meegenomen hebt kan je hier ook een fiets huren. Je volgt de Heereweg, neemt de afslag Reeweg en rijdt daarna rechtdoor op de Badweg.

Eenmaal aangekomen bij dit dorp op de Badweg begint de fietstocht. Je vervolgt deze weg totdat je bij de rotonde bij het strand aankomt, hier sla je rechtsaf. Uiteraard is het ook mooi om hier je fiets te parkeren en vol te genieten van het strand. Ook kan je hier verschillende watersport activiteiten beoefenen. Genoeg tijd om dit gelijk uit te proberen! Na een poosje op dit pad door de duinen kom je op het bospad. Sla linksaf op de Scheepstrapad en vervolg de route op de Johannes de Jongpad. Hier kun je ervoor kiezen om deze straat links te nemen om extra van de natuur te genieten. Sla linksaf totdat je op het Kwelderpad komt. Hier sla je rechtsaf en vervolg je de route terug naar de Johannes de Jongpad. Mocht je niet langer willen fietsen kun je gewoon rechtsaf gaan om dan weer terug te gaan naar het dorp. Je komt op beide manieren terug op hetzelfde pad waar de route vervolgd wordt.

Genieten op de fiets

Wanneer je klaar bent om terug te gaan vanuit bovenstaande straat pak je aan de rechterkant de Kooiweg. Pak de Prins Bernharderweg over het Jacobspad en Cornelus Visserpad totdat je weer terug bent op de Badweg. Na het fietsen in Schiermonnikoog is het nog leuk om van de winkelstraat in deze plaats te genieten. Ook kun je voordat de boot vertrekt nog even bij het water pootje baden. Let goed op de tijden wanneer der boot vertrekt, de boot wacht niet en te laat is echt te laat. Veel plezier met deze fietstocht!