Kinderboerderij Heerenveen

Een mooie speeltuin en heel veel beesten: dat is wat Kinderboerderij Heerenveen inhoudt! Achter het tankstation en de flat vind je een mooie grote kinderboerderij genaamd “Ten woude” in de open lucht. Er lopen vele dieren rond die hier elke dag weer grazen. Een leuk uitje voor jou en je kind. De dieren voeren en daarna van de glijbaan af. De schommels pakken, de heuvel op en weer terug naar de auto. Een dag om nooit te vergeten. De locatie zelf is wat lastiger te vinden en valt niet gelijk op. Het ligt in het park Ten Woude aan de Binnenwei. Het parkeren bij deze locatie is het makkelijkste op de Hoflaan. Vanuit hier loop je het pad links van de flats, af en zie je de dieren al staan.

Beleef Kinderboerderij Heerenveen

De kinderboerderij in Heerenveen is leuk voor kinderen van alle leeftijden. Deze kinderboerderij beschikt over verschillende soorten dieren. De dieren die hier rondlopen zijn alpaca’s, geiten en kippen. Maar kunt ook varkens, hertjes en vogels bekijken. Omdat de meeste dieren op Kinderboerderij Heerenveen een beetje schuw zijn, hebben zij liever dat je vanaf en afstand naar ze kijkt. Helaas kun je deze dieren dus niet aaien. In de toekomst komt hier verandering in tijdens de dagbesteding. Dan worden de dieren namelijk iedere dag verzorgd en raken zij gewend aan de aandacht van verzorgers. Op deze manier wennen de dieren aan contact met mensen en worden zij dus ook tammer waardoor je ze uiteindelijk wel gewoon kunt aaien.

Kinderboerderij Heerenveen

Naast het feit dat er verschillende speeltoestellen te vinden zijn in Kinderboerderij Heerenveen, beschikt deze plek ook over sportveldjes. Maar ook zijn er grote bomen, grasveldjes en meerdere waterpartijen te vinden. Hierdoor is er nooit een gebrek aan schaduw of zon. Daarnaast mag je de eenden en hertjes best een stukje brood voeren.