Gaasterland fietsroute

Deze fietsroute waar je gaat fietsen in Gaasterland in het zuiden van Friesland is zeker een aanrader. Langs weiden en meren bezoek je vele plaatsen en kom je mooie natuurgebieden tegen. De route zelf is ongeveer 27,5 kilometer en gaat onder andere door Oudemirdum en Sloten. Een fietsroute die, afhankelijk van je snelheid, in 1,5 tot 2 uur gereden kan worden.

Fietsen in Gaasterland

Hoewel je anders zou denken hoort het Gaasterland bij Friesland. Met oude bossen, kliffen en mooie uitkijkpunten over het IJsselmeer is dit voor vele een geliefd stukje natuur.  Het is goed mogelijk dat je juist hier reeën, vossen of andere wilde dieren tegen komt. Daarnaast zijn er in dit gebied hele mooie locaties waar veel aan zwemmen en windsurfen wordt gedaan. Door al deze mooie gebieden zie je al snel dat dit echt een mooi gebied is om te fietsen. Waar je begint op deze fietsroute is natuurlijk helemaal aan jezelf. Wij beschrijven het vanuit Balk.

Fietsen van Oudemirdum naar Sloten

De fietsroute Gaasterland begint bij Balk waar vertrekken. Een mooi dorp met veel monumenten dat ligt aan een kanaal. Het startpunt van de route is Fietslabel 29. We fietsen oostwaarts naar Wijckel waar we op Fietslabel 32 uitkomen, vanuit hier volgen we de route naar Sloten. Vanuit deze plaats volgen we de fietsroutes 44, 45, 25 en 24 door Heaburgen en Nijemirdum totdat we uitkomen bij Oudemirdum. Een plaats dat klein maar toch gezellig is.

Je bent nu over de helft van de route, rust lekker even uit en geniet  van deze mooie plaats voordat je verder gaat. Pak daarna weer de fiets en vervolg de fietstocht in Gaasterland met label 28, 19, 35 en 34. Paardrijden wordt op deze paden vaak gedaan, let hier dus op tijdens het fietsen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je door de stront rijdt. We maken de route af door label 33 te volgen naar 29 waar we gestart zijn.

Fietsroute Gaasterland: simpel maar toch leuk

Fietsen in Gaasterland is via deze route goed te doen. In 2 uren heb je een prachtig stuk Nederland gezien. Uitwijken van de route kan zeker ook een mooie optie zijn! Zo kan je het Slotermeer, Rijsterbos of IJsselmeer even meepakken. Maar alleen deze route al is het meer dan waard om te fietsen in Gaasterland.