Zeilboot huren

Een zeilboot huren en daarmee zeilen in Friesland is een leuke en gezellige manier om deze provincie te leren kennen. Samen met vrienden of businesspartners op avontuur door de natuur. Dit is mogelijk als je via één van de onderstaande bedrijven een zeilboot gaat huren. Een boot besturen kan best lastig zijn, daarom is het mogelijk om ook begeleiding te krijgen. Zo hoef je je niet druk te maken over het besturen van de zeilboot maar kan je vol genieten van het avontuur. Daarnaast zijn er altijd cursussen te volgen bij bijvoorbeeld een zeilschool in Friesland. Je kan een zeilboot huren voor een relatief lage prijs. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een Randmeer, Polyvalk, Valk,Tirion en Optimist. Bekijk hieronder de beste bedrijven om jouw zeilboot te huren.

Zelf een Zeilboot huren en besturen

Zeilboot hurenEen zeilboot huren kan in verschillende soorten en maten. Zo heb je boten voor 2 personen maar ook voor 11 personen. Erg leuk dus voor groepen of andere uitjes! Dit maakt gelijk ook dat het niet duur hoeft te zijn: het kan al zo goedkoop als 90 euro per dag. De meeste boten zijn na een kleine uitleg prima zelf te besturen. Na dat je het verschil tussen stuurboord en bakboord snapt en alle foefjes van het zeil begrijpt ben je zo op weg. De snelheid en het besturen volgt daarna binnen no time. Een grotere boot is uiteraard een ander verhaal. Hier wordt het dan ook aangeraden om iemand in te huren die de boot voor de groep bestuurd. Dan kan iedereen op de zeilboot heerlijk genieten. Er zijn zelfs zeilboten te huur waar je gewoon kan genieten van een hapje en een drankje. Voor iedereen is er wel wat te vinden.

Zeilen over de zee

Wil je over de zee varen? Dan is het uiteraard een hele andere beleving als over een rustig meer. Houdt er dan ook rekening mee dat je zeeziek kan worden. Op het meer valt het in het algemeen wel mee en kun je het prima zelf doen. Als je zeeziek raakt is het goed om in de schaduw te gaan zitten en veel prik te drinken. Blijf vooruit kijken en je bent er snel van af.

Naast windzeilen is het ook mogelijk om te gaan windsurfen. Het grootste verschil tussen deze sporten is dat surfen op een board gebeurd in plaats van een boot. Een board waar je op staat is veel kleiner dan een boot. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk op de auto mee te nemen is. Het nadeel is dat het niet mogelijk is om dit met meerdere mensen samen te besturen. En dat is waar zeilen verschijnt: een zeilboot huren is een leuke manier om samen met groepen of vrienden uit te gaan. Wanneer ga jij op pad?