Biologische markten in Friesland

Als je van de markt houdt vind je het fantastisch om hier misschien wel wekelijks rond te kijken. Al jarenlang bestaan er normale markten met zowel etenswaren als kleding. Maar misschien ben jij bezig om bewust een gezonde levensstijl op te bouwen. Hierdoor wil je het liefst alleen maar of zoveel mogelijk biologisch eten in huis halen. Biologische producten zijn in de winkel vaak ontzettend duur. Daarom is het handig om te weten dat er in het prachtige Friesland ook biologische markten te vinden zijn. Het feit dat hier biologische markten zijn is eigenlijk heel logisch omdat er in deze provincie veel boeren werkzaam zijn.

Locatie biologische markten

Wanneer je heel bewust bezig bent met de producten die je wel en niet eet, wil je vaak dat jouw producten zo vers mogelijk zijn. Daarom is het handig om te weten waar je de biologische kraampjes kunt vinden. De biologische producten komen zo vers mogelijk direct van het land. Brood en banket, kruidenierswaren, verse groenten en fruit, biologische vleeswaren, kaas/zuivel en eieren zijn allemaal te koop op de biologische markt in Leeuwarden. Deze markt vindt iedere vrijdag plaats van 9:00 tot 17:00 uur en is te vinden op het Zaailand.

Biologische marktenEet je graag biologische producten maar is het voor jou niet zo handig om de biologische markt in Leeuwarden te bezoeken? Misschien is de biologische markt in Drachten dan een betere optie. Deze markt is iedere donderdag van 9:00 tot 16:00 te bezoeken op het Raadhuisplein. Daarnaast maakt deze biologische markt deel uit van één van de grote markten in Friesland. Hierdoor zijn hier ook verse en gebakken vis, Griekse snacks, kleding en sieraden te verkrijgen.

Nog een biologische markt is te vinden in het centrum van Dokkum op de gewone markt. Op deze markt kun je alleen niet alle biologische producten verkrijgen. Wel kun je bij deze kraam elke woensdag biologisch brood en biologische kaas kopen.

Ben je op zoek naar andere markten? Bekijk dan de pagina: markten in Friesland.