Zeilschool Propsma

Zeilschool Propsma die gevestigd is in Leeuwarden, richt zich op het geven van zeilcursussen. Op een enthousiaste, plezierige wijze wordt e r les gegeven in zeilen. Natuurlijk staan tijdens deze lessen de woorden genieten en ontspannen centraal! Zeilschool Propsma onderscheidt zich door alleen zeilcursussen aan te bieden. Zij hebben geen cursussen met overnachtingen of maaltijden maar wel zijn er in de omgeving verschillende overnachtingslocaties beschikbaar.

Het vaargebied van deze zeilschool ligt voornamelijk in het natuurgebied de Grote Wielen. Dit is een prachtige locatie om verder dan alleen de meren te varen. Zo is er bijvoorbeeld ook een optie om langs verschillende locaties te varen zoals Rijperkerk of Oudkerk.

Cursussen Zeilschool Propsma

Als zeilschool bieden wij verschillende cursussen aan. Naast de Theoriecursussen Klein Vaarbewijs 1 & 2 en Kustnavigatie, behoren de volgende cursussen tot de mogelijkheid. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar is jeugdzeilen in De Optimist een leuke manier om kennis te maken met de zeilsport. Met een groep kinderen gaan ze op pad om een zeilboot te leren besturen. Wanneer de kinderen ouder zijn dan 12 jaar is het tijd om over te stappen naar het echte werk. Dit houdt in dat zij vanaf deze leeftijd mogen zeilen in een Valk oftewel een kielboot. Ook volwassenen krijgen les in deze boot. Zo leer je op een snelle en veilige manier om een zeilboot te besturen.

Alle cursussen worden op twee verschillende manieren aangeboden. Zo is er een driedaagse cursus waar je drie dagen achter elkaar les krijgt. Dit zijn lange dagen waar je elke dag 6 tot 7 uur les krijgt. Daarnaast is er ook een 4 weeks cursus. Hier krijg je elke week op 1 dag 4 uur les. De theoriecursus klein vaarbewijs en kustnavigatie wordt aangeboden van september t/m mei.

Ben jij klaar om bij Zeilschool Propsma te leren zeilen? Voor meer informatie en om te boeken kunt u onze website bekijken of neem direct contact met ons op via ons e-mail adres.