Nationaal Modelspoor Museum in Sneek

Houd je ervan om met de trein te reizen en kies je er vervolgens voor om met met de trein naar Sneek te gaan? Dan is dit je kans om een bezoek te brengen aan het Nationaal Modelspoor Museum. Deze is namelijk direct gelegen aan het centrale station in  Sneek. Loop eens binnen en laat je verrassen door de flinke collectie modeltreinen.

Toegangsprijs Modelspoor Museum Sneek

Voor de kosten hoef je het niet te laten, de toegangsprijs van het Modelspoor museum liggen namelijk op 6 euro per persoon. Voor kinderen van 3 t/m 13 jaar geld de toegangsprijs van 4 euro.
Ben je in het bezit van een museumkaart? Dan is de toegang helemaal gratis. Wanneer je vaker per jaar naar een museum gaat kan dit al snel voordeliger zijn. De kosten hiervan liggen namelijk nu op 59,90 euro.

Openingstijden en gesloten dagen

Het Modelspoor Museum in Sneek is dinsdag t/m zondag geopend van 13:00 tot 17:00 uur. In de vakanties gelden andere tijden, dan is het gebouw ook open op maandag en is het dinsdag t/m zaterdag al vanaf 10:00 uur open. Zo kan je nog langer genieten van alle treinen en sporen.

Op erkende feestdagen is het eigenlijk altijd gesloten, behalve op tweede paasdag, tweede pinksterdag, goede vrijdag, 5 mei en Tweede kerstdag. Daarnaast is het museum op 24 december tot 16:00 uur open.

Korting modelspoor museum

Op dit moment zijn er geen kortingen beschikbaar. Kom op een later moment terug voor meer informatie.

Overige informatie

Elke woensdagmiddag is er een mogelijkheid om een rondleiding te krijgen van een specialist die alles verteld over het ontstaan en de geschiedenis rondom alle treinen. Indien je hier belangstelling voor hebt kan je een afspraak maken. Ook voor rolstoelen is het museum gewoon toegankelijk. Er is namelijk een lift voor de tweede etage. Voor de eerste etage is er ook genoeg beweegruimte voor elke rolstoel. Zo kan ook de rolstoelgebruiker vol van alles genieten. Honden zijn niet toegestaan, daarnaast is ook roken hier verboden. Zo is het nationaal Modelspoor museum in Sneek voor iedereen aantrekkelijk om te bezichtigen.