Strand Buren

Strand Buren is een prachtige badstrand om te zwemmen. Het ligt aan de noordkant van Ameland aan de Noordzee op ongeveer 1,5 kilometer van het dorp Buren. Het is van alle gemakken voorzien en een perfecte plek om je een dagdeel te vermaken. Je vind deze locatie op: Strandweg 100.

Bezoek strand Buren

Strand BurenWanneer je Strand buren wil bezoeken zul je eerst met de boot moeten gaan vanuit Holwerd. Of je dit met auto, fiets of gewoon lopend doet maakt niet uit. Aangekomen bij Ameland is het wel verstandig, mocht je dit nog niet hebben om een fiets te huren. Dit is tevens geen straf want een fietstocht op Ameland is zeker een aanrader! Je rijdt via Buren naar het strand, dit staat goed aangegeven. Bij het strand kan je je auto prima parkeren, ook voor de fietsen zijn er genoeg staanplaatsen. Voor invaliden zijn er dicht bij het strand parkeerplaatsen aanwezig. Vanuit daar is er ook een perfect pad aangelegd zodat ook rolstoelgebruikers kunnen genieten van het strand. Daarnaast is het mogelijk om een strandrolstoel te huren.

Aangekomen bij strand Buren kun je heerlijk genieten van het uitzicht en het strand. Het water is prima om te zwemmen en wordt van 1 mei t/m 30 september gecontroleerd op waterkwaliteit. Daarnaast is er van 1 juni t/m 15 september tussen 10:00 en 18:00 uur toezicht aanwezig. Wel is het gebruik van dit badstrand geheel onder eigen risico. Voor meer informatie over het water en het toezicht kan je de vlaggen en informatie op de borden bekijken. Het strand zelf is onbegroeid en omringt door duinen. Op de duinen zelf vind je af en toe wat duinvegetatie die overlopen naar lang uitgestrekte weilanden.

Meer informatie Strand Buren

BurenStrand Buren wordt niet alleen voor recreatie gebruikt maar ook door watersporters. Zo kun je hier windsurfen buiten de zwemzone. Vliegeren en kitesurfen zijn hier helaas niet toegestaan. Ook paarden, fietsen, brommers en auto’s zijn hier niet welkom. Honden kunnen hier wel rondlopen als ze aangelijnd zijn. Wil je muziek luisteren op het strand? Dan zul je oordopjes moeten gebruiken. Openbare muziek wordt hier namelijk niet op prijs gesteld.

Al met al is strand Buren een prachtige locatie om je vakantie te vieren om gewoon een dagje naar toe te gaan. Ook de locatie eromheen is iets wat je niet snel zal vergeten. Wil je langer dan 1 dag genieten, dan is dat ook zeker mogelijk. Vergeet dan ook niet een heerlijke avondwandeling met zonsondergang mee te pakken. Op het strand zijn toiletten, douches en prullenbakken aanwezig zodat het strand ook schoon blijft. Het water is zout en het zwemt dus ook anders dan in meren. Toch blijft dit een unieke ervaring dat gewoon hoort bij de activiteiten van een dagje eilanden bezoeken.