Suderburds Wiid

Op 2 juni 2018 is de Suderburds Wiid officieel geopend. Dit is een nieuw recreatief vaarwater bij Grou (Grouw) dat vanaf nu in gebruik kan worden genomen. Deze route zorgt voor een verbinding tussen de Pikmar en de Wiide ie ook wel Wijde Ee genoemd. Een heel spektakel wat natuurlijk groots gevierd moest worden. Vandaar ook dat er zoveel mogelijk boten tegelijk het water geopend hebben. De watersportverenigingen uit Grou zijn erg blij met deze opening en hopen dat dit een goede opening is voor de SKS Skutsjesilen wedstrijden die elk jaar hier gehouden worden.

Suderburds Wiid opening

Suderburds WiidDe Suderburds Wiid van ongeveer 25 hectare groot is een alternatief voor de Tynje. Door deze opening zal watersportdorp Grou een nog betere en mooiere plek worden voor watersportrecreatie. Maar ook de wedstrijden die veel in deze omgeving worden gehouden en de verenigingen hebben hier veel belang bij. De opening werd  onder andere gedaan door de commissaris van de koning Brok en Johannes Kramer samen met alle watersportverenigingen in Grou. Meer dan 100 boten deden hieraan mee om te zorgen dat het een waar schouwspel werd.

Grou Vaarwater

Het vaarwater in Grou is vooral in de zomer een zeer populaire locatie voor watersporters. Niet alleen als vakantieoord wordt het goed gebruikt maar ook voor wedstrijden is dit water erg geschikt. Door de opening van het Suderburds Wiid en de connecties tussen de oorspronkelijke wateren is dit dorp klaar voor de toekomst. Met nog meer uitbreidingen in het zicht en de verwachte groei in toerisme is dit een goede stap naar voren. Tevens zal dit de sport Skûtsjesilen in deze omgeving een nieuwe boost geven. Dit zal uiteraard weer leiden naar mooie wedstrijden en vernieuwde routes. Wil je zelf deze nieuwe vaarroute uitproberen? Dat is zeker mogelijk! Je kan een zeilboot huren of de uitdaging aangaan in een kano. Daarnaast is het ook mogelijk om door het Suderburds Wiid met een boot van anderen mee te varen.