Zeilscholen in Friesland

Wil jij leren zeilen bij zeilscholen en jezelf kunnen redden op het water met een zeilboot? Dan is een zeilschool in Friesland de juiste keus! Want waar kan je het beter leren dan in deze provincie als het om water gaat! Zeilen is een prachtige watersport waar je een boot laat varen op de wind. Het is de perfecte combinatie tussen natuur, water en wind. Het vergt samenwerking en verantwoordelijkheid. Hierdoor is het niet alleen geschikt voor kleine groepen maar ook een leuk uitje voor bedrijven om elkaar beter te leren kennen. Dit zal dan uiteraard weer effect hebben op de werksfeer en prestatie van de werknemers. Zeilen is uiteraard ook gewoon mogelijk met kleine groepen of zelfs in je eentje.

Zeilscholen in Friesland: meer dan alleen zeilen

Bij een zeilschool in Friesland gaat het niet om alleen de besturing van de boot. Je leert veel meer dingen die je ook in dagelijkse leven kan gebruiken. Den bijvoorbeeld aan elkaar vertrouwen, respect hebben en een goede sfeer behouden. En natuurlijk is het ook mooi meegenomen dat je voor de rest van je leven een zeilboot kan besturen. Voor jong of oud is een zeilschool een unieke belevenis en zeker een aanrader! Ben jij de volgende die het zeilavontuur gaat beleven en bij zeilscholen in Friesland lessen gaat afnemen? Kies hieronder de zeilschool die het beste bij jou past.

Zeilschool Propsma

Zeilschool Propsma bevind zich in de omgeving van Leeuwarden en geeft cursussen in het vaargebied de Grote Wielen. Voor 3 volle dagen of een cursus van 4 weken ben je welkom voor een zeilcursus. Wij geven les aan zowel kinderen als volwassenen.

Leren Zeilen

Zeilscholen in FrieslandOm te leren zeilen is het belangrijk dat je geduld hebt. Het is namelijk niet een makkelijke sport, maar zeker ook niet de moeilijkste. Het heeft even wat tijd nodig voordat je echt mooie snelheden kan pakken. Je moet namelijk niet alleen weten hoe je de boot moet besturen maar ook snappen hoe je de wind kan lezen over het water. Daarnaast is een meer heel anders dan een klein riviertje of zelfs de zee. Leren zeilen is een leuke ervaring waar je onder andere aanleggen, gijpen, over stag gaan en navigeren leert.

Over het algemeen moet je ervan uitgaan dat je in een midweek of weekend deze sport redelijk onder de knieën hebt. Daarnaast zijn er ook 2-daagse cursussen die je kan afnemen. Het wordt aangeraden om ongeveer 14 uur aan zeillessen af te nemen bij zeilscholen in Friesland. Heb je al eerder les gehad? Dan zijn er opfriscursussen. Daarnaast zijn er ook vervolgcursussen zoals zeilen op zee. Zeilscholen in Friesland zijn er genoeg maar ze focussen zich vaak wel net op een andere doelgroep. Zo kan je ervoor kiezen om met een grote groep via meerdere boten tegelijk te leren of juist 1 grote boot aan te leren. Daarnaast zijn er ook genoeg 1 op 1 opties en kan je op verschillende manieren de lessen inplannen. Vraag naar de voorwaarden en kijk of jouw uren aansluiten bij wat het bedrijf te bieden heeft.