Vakantie in Friesland

Een heerlijke vakantie in Friesland kan zowel in de zomer als in de winter gezellig zijn. Door de prachtige natuurgebieden, stranden, bossen en weilanden heb je veel keus. Heerlijk fietsen of wandelen is daarom juist in deze provincie zo bijzonder. Doordat het niet veel inwoners heeft, maar wel veel oppervlakte kom je in een groot natuurgebied terecht. Of je nu de duinen op wil of een zonvakantie wil hebben: in Friesland zit je gewoon goed!

Vakantie op de waddeneilanden

Ga jij dit jaar voor een vakantie op de waddeneilanden? Van luxe tot in een tentje slapen: je kan het zo leuk en gezellig maken als je zelf wilt. Een aantal van de eilanden zijn autovrij waardoor je heerlijk tot rust kunt komen. De fiets is dan het juiste vervoersmiddel. Wil je echt een huisje aan het water dan kun je kijken naar de verschillende villa’s. Uiteraard kun je ook in een strandhut overnachten of heel dichtbij de zee op een camping staan. De prijzen van de waddeneilanden zijn uiteraard wel wat duurder dan andere locaties in Friesland. Toch is het aan te raden om wel meerdere dagen hier te overnachten om echt alles uit je vakantie te halen.

Met een beetje zoeken kun je het voor een midweek of weekend best goedkoop vinden. Hou je van rust? Dan zijn Vlieland en Schiermonnikoog echt voor jou weggelegd. Wil je meer mogelijkheden en gelijk ook wat meer drukte? Dan kom je op Ameland uit. Terschelling is een ontzettend groot eiland dat niet te vergelijken is met de anderen. Zowel qua mooie locaties als oppervlakte is dit een prachtig eiland dat druk bezocht wordt. Hoewel je op de andere plekken genoeg hebt aan een weekend of een midweek kun je hier prima een week verblijven.

Vakantie in Friesland aan het water

Vakantie in FrieslandDe mooiste locaties voor een vakantie zijn voor veel mensen aan het water. Heerlijk zonnen, een duik nemen waar het kan en lekker fietsen. Wanneer je hiervan houdt is een vakantie in Friesland aan het water een zeer goede optie! Doordat de provincie een ligging heeft aan het water zijn er ontzettend veel mogelijkheden om uit te kiezen. Zelfs op de vier eilanden kun je een mooie vakantie vieren. Houdt er alleen wel rekening mee dat het niet direct betekent dat je op een eiland gelijk aan het water zit.

Of je nu van watersport houdt of van gewoon heerlijk zonnen: er zijn altijd een paar plaatsen die er op dit gebied uitspringen. Zo kun je bij het Sneekermeer heerlijk zwemmen, varen, fietsen en wandelen. Een echte doorvaar plaats voor boten is het dorp Akkrum. Elke plaats brengt iets unieks met zich mee. Naast de locaties die we al genoemd hebben zijn Harlingen, Lemmer en Terherne ook zeker plaatsen die je voor een vakantie aan het water in de gaten moet houden. Welke plaats het beste bij jou past is natuurlijk afhankelijk van heel veel factoren. Het ligt er maar net aan waar je welke vakantie behoefte aan hebt.

Op vakantie met honden

Een vakantie in Friesland met hond zoeken is vaak een groot probleem. Je vind het perfecte huisje op de mooiste locatie, maar toch mogen de honden niet mee. Daarom is het verstandig om juist een locatie te zoeken waar dit wel mag. Hetzelfde geldt voor een strandvakantie: er zijn veel locaties waar deze dieren zowel in de zomer als in de winter niet zijn toegestaan. Om een overzicht te krijgen waar dit wel mag kun je kijken op hondenvakanties in Friesland.