Home Fietsen in Friesland

Fietsen in Friesland

Wie wel eens in Friesland of Fryslân is geweest weet hoe mooi de natuur in deze provincie is. Fietsen in Friesland is daarom ook een bezigheid die niet snel zal vervelen! Geniet van het platteland, ga door de bossen of pak een fietstocht langs de meren. In Friesland kun je volop fietsen door de natuur. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om het te combineren met de prachtige meren. Zo kan je zeilen en fietsen combineren of neem je de boot naar Vlieland om daar je fietstocht te vervolgen.

Fietsen in Friesland
Fietsen over de duinen

Fietsroutes in Friesland

Hieronder vind je een overzicht van de mooiste fietsroutes in Friesland. De routes gaan zowel door steden en dorpen als natuurgebieden. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden! Houd je juist van de geschiedenis? Dan kun je een fietstocht doen die langs verschillende monumenten en aandachtspunten gaat. Ben je juist van de zee en uitzichten? Pak dan één van de zeeroutes! De fietsroutes in Friesland zijn per categorie verdeeld om te zorgen dat je snel en gemakkelijk de juiste route vind voor jouw fietstocht. In welk gebied van deze prachtige provincie ga jij de volgende tocht maken?

Fietstocht fietsen in Friesland

De één houdt van vrijheid en de ander wil graag een fietsroute volgen. Via een fietstocht is dit beide mogelijk. Jij bepaalt of je de ene route of de andere volgt, je zult uiteindelijk altijd weer terecht komen bij dezelfde locatie waar je gestart bent. Wil je toch even een stukje omrijden om een dorp of stad te bezichtigen? Dan is dit ook geen probleem. Houdt wel de kaart bij de hand zodat je later ook precies weet waar je heen moet en niet verdwaalt. Want dat zou natuurlijk zonde zijn. Fietsen in Friesland is een leuk avontuur voor jong en oud. De fietsroutes die hieronder staan zijn allemaal op goede wegen af te leggen. Ben je meer van de wilde routes? Kijk dan op mountainbiken in Friesland.