Fietsroute om het Sneekermeer

Fietsen om het Sneekermeer is een unieke maar simpele fietsroute langs het prachtige water. Verre uitzichten over het water, door dorpen heen en langs weilanden maak je een rondje van ongeveer 2 uur lang. Uiteraard kan je dit op verschillende manieren langer maken en heb je alle vrije tijd om ook de dorpen en steden te bezoeken. Zorg dat je genoeg drinken en eten mee hebt zodat je niet uithongert. De route is over het algemeen iets lastiger dan andere routes, dit komt doordat je veel wind hebt in open gebieden. Voordeel van wind is dat je ook een keer wind mee hebt.

Fietsen om het Sneekermeer

De fietsroute om het Sneekermeer begint in de stad Sneek, een prachtige plaats die bekent staat om de Waterpoort. We pakken route 49 en 55 richting Akkrum. Een mooie route waar je aan de linkerkant van het meer rijdt, langs het Pottenstrand. Door weilanden, natuurlandschappen en over mooie bruggetjes rijdt je verder via 57 en 59. Bij de brug ga je omhoog en eroverheen en neem je route 21. Daarna vervolg je de route met nummer 22 naar het kameleondorp Terherne. Wil je ook graag door Akkrum fietsen? Dan is dat zeker mogelijk! Rijdt voordat je 22 volgt nog even door, geniet van deze prachtige locatie en fiets daarna weer terug.

Eenmaal aangekomen in het dorp volg je route 43 of neem je een bezoek in het Kameleondorp. Ook is het leuk om iets uit te wijken en vol te genieten van het meer door strand Terherne te pakken.

Fietsroute Sneekermeer: het uitzicht

Na nummer 43 vaar je echt langs het water van het meer. Je neemt 68 en 66 door Goingarijp om daarna via 65 terug te gaan naar Sneek. Ook kan je nog een uitweg nemen om te fietsen langs Douwe Egberts fabriek in Joure, naast deze fabriek is dit ook een prachtige locatie om door het centrum te gaan. Bij beide routes neem je de directe weg terug naar Sneek via de Aldewei. Aangekomen in Sneek rijdt je terug naar je eigen startpunt. Fiets nog even rustig langs de grachten van deze stad of geniet van het stadscentrum voordat je naar huis gaat. Natuurlijk kan je ook de volgende fietsroute pakken. Via de pagina Fietsen in Friesland laten we jullie graag alle mogelijkheden zien. Tot snel op Fietsroute Sneekermeer!