Fietsen om het Lauwersmeer

Fietsen om het Lauwersmeer: een prachtig natuurpark waar vogels heerlijk om je heen vliegen. De perfecte fietsroute om echt tot rust te komen. Dit nationaal park is gevuld met mooie uitkijkpunten over water en landschappen. Het is een fietsroute van bijna net geen 50 kilometer die start vanuit Friesland. Voor de meeste mensen is deze route goed te doen in 2 tot 3 uur. Toch is het leuker om hier een hele dag voor uit te trekken om echt vol van de natuurgebieden te genieten.

Fietsroute Lauwersmeer

Fietsen LauwersmeerWater, bossen, stranden en wilde graslanden met orchideeën zijn een aantal dingen die je naast alle dieren zult spotten. Om de route goed voor te bereiden heb je water en eten  nodig. Dit is niet makkelijk te verkrijgen op deze route. We beginnen in Anjum waar je nog even de laatste dingen in kan slaan. Hier starten we bij fietsroutenummer 46 en vervolgen onze route met 45 en nummer 4. We fietsen naar het oosten richting Lauwersoog en fietsen over 1 van de mooiste wegen door het water heen. Deze plaats staat goed bekend om de zeehonden en is zeker een aanrader om nog wat langer te blijven. Vanuit hier kan je ook de boot nemen naar Schiermonnikoog nemen zodat je ook dit prachtige stuk Friesland kan meepakken. Tevens is het daar heerlijk rond te fietsen.
[put_wpgm id=7]
Nadat je hier bent uitgekeken vervolgen we de fietsroute door nummer 5 en 6 naar het westen te volgen. Fietsend door de prachtige natuurgebieden van het Nationaal Park Lauwersmeer gaan wij via route 89 door Zoutkamp om daarna 88 op te pakken.

Fietsen door de Friese natuur

Fietsroute LauwersmeerNa een hapje en een drankje, genietend van de heerlijke buitenlucht gaan we op e helft van de route verder met deze prachtige tocht. We nemen 84, 85 en 83 waar we langzaam weer naar het noorden rijden. Nog steeds rijdend door prachtige natuurgebieden kun je hier altijd genieten van alle vogels. Hier hoor en zie je namelijk veel meer dan je gewend bent. Leuk voor de vogelkenner maar ook gewoon voor een levensgenieter! We nemen 50 en 13 langs het prachtige Lauwersmeer. Aan de rechterkant heb je op verschillende plekken echt een goed uitzicht van het meer en kun je op verschillende bankjes volop genieten.

Terug in Anjum na het volgen van 46 kun je nog nagenieten van de geschiedenis en cultuur van deze omgeving. Uiteraard kun je er ook weer voor kiezen om verder te gaan naar de volgende fietsroute. Wat je ook kiest: deze route is iets wat je niet snel zal vergeten omdat fietsen om het Lauwersmeer nationaal park een unieke belevenis is!