Fietsen in Vlieland

Fietsen in Vlieland: Geniet van het uitzicht, de rust en ruimte. Of je nu samen met je partner of vrienden op pad gaat of alleen gaat rijden: dit is echt een aanrader voor een leuke dag op het eiland. Het is ongeveer 22 kilometer lang en de route leidt je langs het strand, door de bossen en over de duinen. Het is goed mogelijk om je eigen fiets mee te nemen, daarnaast is er de mogelijkheid om een fiets te huren.

Fietstocht Vlieland

Fietsen in VlielandVoordat je naar Vlieland gaat zul je eerst moeten kijken hoe je hier komt. Je kan met een auto gaan, lopend en daar een fiets huren of gewoon met je eigen fiets gaan. Maar voordat je kan fietsen in Vlieland zul je de boot moeten nemen vanuit Harlingen. Controleer hoe vroeg de eerste boot gaat en maak een keuze wanneer jij vertrekt. Let hier ook op of je een snelle boot te pakken hebt of dat je tocht wat langer duurt. Eenmaal aangekomen op het eiland is het tijd om je eigen auto of fiets te pakken. Heb je deze niet dan moet je een klein stukje lopen voordat je een fiets kan huren.

Of je de route linksom of rechtsom rijdt is aan jou. Wij beschrijven het zo dat je op het eind van de dag in het enige dorp van het eiland terecht komt: Oost Vlieland. Heb je nog geen drinken en eten bij je? Dan kan je bij uitstappen van de boot naar de supermarkt die een paar meter verderop zit.

Fietsen over de duinen

We starten de route op de Havenweg naar het oosten van het eiland toe. Deze vervolgen we in de Kampweg. Mocht je het leuk vinden kan je de havenweg ook compleet uitrijden om bij het strand van het oosten aan te komen. Hier kun je heerlijk genieten van het uitzicht voordat je verder gaat op de Kampweg. Blijf deze weg volgen en neem daarna het Zesduinenpad. Rijd deze route uit en sla linksaf op het Pad van Zes. Op het eind van deze route sla je nogmaals linksaf op de Poststraat die je weer terug leidt naar de dorpsstraat in het dorp.Wil je ook het westen van het eiland ontdekken? Sla dan eerst rechtsaf voordat je over dezelfde route terugrijdt.

Fietsen in Vlieland: meer activiteiten

Fietsen in Vlieland is een leuke activiteit die je nog leuker kan maken door veel uitstapjes te doen. Zolang je de basisroute aanhoudt kom je langs een aantal van deze activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de vuurtoren, het prachtige strand van Vlieland en de strandtentjes, met mooie dorp en de duinen. Uiteraard is het erg leuk om de Vuurtoren genaamd de Vuurduin te bezichtigen. Deze staat op een 45 meter hoge duin genaamd Vuurboetsduin. Dit zorgt voor een groot overzicht van het hele eiland.

Ook het dorp zelf is zeker een aanrader. Rust lekker uit bij één van de cafés of bezoek één van de vele museums. Let wel goed op de tijd: de boot wil je namelijk niet missen! Lever vooraf de gehuurde fietsen in en wacht in de buurt van aankomst totdat het tijd is. Let goed op welke boot je instapt, er gaan namelijk ook andere boten naar andere eilanden.

Al met al is dit een prachtig fietsroute voor 1 dag die je goed kan combineren met een bezoek aan dit eiland. Zeker als je van fietsen en zee houdt is dit naast de Nederlandse kustroute een leuke route om uit te proberen. Wanneer ga jij deze route rijden?