Strand Kleine Wielen

De kleine wielen, ook wel bekend als de Groene ster, is een strand ten oosten van Leeuwarden. Dit recreatiegebied is gelegen in een prachtig natuurgebied. Vandaar ook dat het door veel mensen gezien wordt als één van de beste stranden in Friesland. Lekker wandelen door de natuur en daarna even zonnen op de Kleine Wielen: een perfecte combinatie voor een zonnige dag.

Ontdek de Kleine Wielen

Kleine WielenDe Groene ster is een groot recreatiegebied van ongeveer 1000 hectare. Het strand is voor de meeste mensen bekend als De kleine wielen aangezien dit de naam is van het meertje. De Friese naam voor dit strand is Lytse Wielen. Het strand zelf is in 1960 gebouwd, dit was ook het jaar dat dit gebied een grote metamorfose onderging. Door dat het gebied sinds het jaar 1960 echt ontwikkeld werd zijn er in deze omgeving vele verschillende natuurgebieden te vinden. Zo zijn er naast de verschillende stranden ook waterplassen, bossen en zonneweiden. Alles mooi gekoppeld aan wandelpaden zodat ook wij er volledig van kunnen genieten. Naast de Kleine wielen is ook de Groote wielen een bekend strand. Deze badplaats word gerekend onder de Groene ster en bevind zich ten noorden van de Kleine Wielen. Om hier te komen zul je wel eerst over de weg die Leeuwarden met Groningen verbind moeten gaan. Maar mocht het ene strand drukker zijn dan het andere is het altijd een mogelijkheid om hierheen te rijden.

Strand Kleine Wielen

Overal in dit gebied kan je gewoon gratis parkeren. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om bij het strand te komen met een rolstoel. Hierdoor kan iedereen: jong en oud genieten van deze omgeving. Wil je even met de honden los in dit gebied? Dat kan! Bij de Kleine wielen, Groene ster zijn er twee honden losloopgebieden waar je gerust een uurtje kan lopen. Ook is er een zwemstrand speciaal voor honden gemaakt waar ze heerlijk kunnen zwemmen. Toch is het losloopgebied voornamelijk gelegen in de bos- en graspaden.

Het water wordt, net als de overige stranden, gecontroleerd van mei t/m september. Het gebruik van dit recreatiegebied en zwemwater is geheel op eigen risico. Op de navigatie is dit water te vinden door naar de straat Simmerkrite in Leeuwarden te rijden. Hier is genoeg parkeerplaats te vinden en staat het verder wel met bordjes aangegeven.