Windsurfen in Friesland

Windsurfen in Friesland: heerlijk surfen over het IJsselmeer, de zee en golven! Dat wil toch iedereen wel eens proberen? Hieronder vind je een compleet overzicht van de beste bedrijven om windsurfen te leren of materiaal te kopen/ huren. Windsurflessen, surfscholen, verhuur en vakanties: of je nu compleet nieuw bent in deze sport of op zoek bent naar een surfplank. Dit overzicht helpt jou op weg om overal in de wereld te windsurfen.

Surfscholen in Friesland: Windsurflessen

Windsurfen in FrieslandVoor beginners is het aan te raden om windsurflessen te volgen bij een surfschool in Friesland. Zorg ervoor dat je genoeg lessen neemt zodat je later zeker op je surfplank kan staan. Er zijn verschillende opties mogelijk bij elke surfschool waaronder meerdere weken les of 2-3 dagen achter elkaar. Met 5 uur aan les heb je al veel onder de knieën om zelfstandig het water op te kunnen gaan. Windsurfen in Friesland is net als op andere locaties niet makkelijk. Het vergt veel van je lichaam en is zwaar. Hou er rekening mee dat je uitgeput thuis zult komen: zeker de eerste keer.


Windsurfschool Neptunes is een surfschool in de omgeving Idskenhuizen. Op hun eigen surfstrand krijg je privéles. Geniet in de rust van het leren surfen op deze prachtige locatie.

Lees meer


Windsurf Locaties in Friesland

Windsurfen in Friesland is pas echt leuk als je het in de beste windsurf locaties, ook wel surfspots genoemd, doet toch? Daarom vindt je hiernaast een map met alle plekken waar je deze wateractiviteit kunt doen. De beste locaties zijn elke dag wel verschillend: dit heeft alles te maken met de wind. Wil je hier niet te veel mee te maken hebben? Ga dan lekker naar Ameland: hier kan je altijd wel losgaan op de wind. Uiteraard is dit niet aan te raden voor complete beginners zonder begeleiding.

Voor een locatie in Friesland langs het IJsselmeer wordt Makkum als de beste plek aangewezen. Daarnaast kun je ook terecht bij Workum en is Mirns zeker een aanrader als de wind net iets anders staat. Let erop dat je niet op elk strand in Friesland mag surfen. Ook zijn er regelmatig restricties waar je alleen in een bepaald gebied mag surfen. Dit alles staat bij het strandbord aangegeven: dit bord kan je ook op deze website bij de stranden terugvinden en deze locaties staan niet op de kaart hiernaast aangegeven.