Dorpen in Friesland

/Dorpen in Friesland

Met honderden dorpen in Friesland is het soms moeilijk te zien welke plaatsen er zijn en wat er allemaal te beleven is. Welk gebied is leuk om in te wonen en welke plaats heeft het beste dorpsfeest? Daarom hebben we hieronder een groot deel van de dorpen voor jullie uitgeschreven. Mooie, kleine en gezellige plekken om te wonen, bezoeken en te beleven.

Mooiste dorpen in Friesland

Voordat we de complete lijst met dorpen laten zien willen we eerst duiken in de mooiste dorpen van Friesland. Een prachtig natuurgebied om Appelscha bijvoorbeeld. De gebieden die net even wat extra aandacht verdienen. Als centrum waar vele wegen langskomen heb je Joure. Nu de rotonde weggehaald is is het niet zo duidelijk meer te zien, maar nog steeds valt deze er bovenuit. Het is ook het dorp van de Douwe Egberts koffie. Ook Akkrum is net als Lemmer een prachtige plek waar watersport en natuur heerlijk samenkomen. En hoewel je het niet zou denken is ook Heerenveen is een dorp. Een grote plaats dat in heel Nederland bekend staat om alle sporters.

Elk dorp heeft een verhaal, een unieke geschiedenis of een mooie beleving dat deze plaats uniek maakt. Vele dorpen in Friesland zijn hierdoor zeker een bezoekje waard. Hou je van rust? Dan is een groot gedeelte van deze plekjes ook zeker een aanrader om te wonen. Nergens buiten Friesland heb je nog zulke mooie weilanden met zoveel groen. En dat zal de komende jaren ook zeker niet veranderen.