Fietsroute Bolsward en Workum

Zin om te fietsen in Bolsward en Workum? Dan is de fietsroute in deze omgeving zeker een aanrader! Een heerlijke fietstocht door de weilanden van 32 kilometer lang. Een tocht van ongeveer 2 uren door twee van de Friese jongste steden. Pak je fiets, neem wat drinken en een goede vullende snack mee zodat je dit avontuur aan kan gaan.

Fietsen in Bolsward en Workum

We beginnen deze route in het prachtige Bolsward: een mooie maar kleine stad met prachtige huizen en grachten. Hier pakken we route 1,5 en 6 naar Tjerkwerd. Om je heen kun je kilometers ver kijken over de weilanden en riviertjes. In deze tocht ben je  maar af en toe beschut door de bomen waardoor dit voornamelijk een leuke route is met mooi weer en weinig wind. Nadat we de fietstocht vervolgen komen we via route 11 door Arkum en Dedgum. Hierna nemen we 10 en 9 naar Parrega en fietsen we naar Workum toe. Op deze route kan je aan de linkerkant als je goed kijkt één van de Friese meren. Via nummer 6 en 4 komen we dan aan in de andere stad. We fietsen in Workum en vertrekken daarna weer omhoog terug naar de startlocatie. Bekijk deze stad en geniet van de cultuur en geschiedenis van deze omgeving.

Fietstocht Workum en Bolsward

Fietsroute Bolsward WorkumNadat je alles in deze plaats hebt gezien is het weer tijd om de fiets te pakken en de tweede helft te gaan fietsen. Via nummer 4 gaan we over 2 en 7 naar Allingawier wat een museumdorp is. Op deze route kan je weer vol genieten van de frisse buitenlucht. Eenmaal aangekomen in Allingawier kun je een bezoek brengen aan de molen genaamd de Izeren Kou, oftewel Ijzeren koe in het Fries. Mocht je het leuk vinden kan je ook eens de Aldfaers Erf Route volgen, dit is een Cultuurhistorische museumroute die door Piaam, Exmorra en dus ook Allingawier loopt. We vervolgen de fietstocht door naar het laatste stukje via Exmorra terug naar Bolsward. Je doet dit door nummer 1 te volgen totdat je terug bent bij je startpunt. Een mooie route met veel weilanden en natuur. Zeker de moeite waard om eens te rijden.