Kinderboerderij Hamster Mieden

Kinderboerderij Hamster Mieden richt zich op kinderen en jongeren met een beperking. Deze zorg- en leerboerderij is gevestigd in Drogeham. Dit dorp ligt in de buurt van Surhuisterveen en Buitenpost. Kinderen die begeleiding nodig hebben of met een persoonsgebonden budget (PGB) zitten kunnen bij deze boerderij terecht. Maar ook als zij Zorg in Natura (ZIN) volgen. Door middel van een dagbesteding kunnen de kinderen een hele leuke tijd beleven. Mocht het nodig zijn dan is er bij Hamster Mieden ook plaats voor opvang. Het gaat dan om de uren dat de kinderen niet naar school hoeven. Denk hierbij aan de woensdagmiddagen en zaterdagen of tijdens vakanties.

Dagbesteding en opvang kinderboerderij Hamster Mieden?

Kinderboerderij Hamster MiedenHet leuke aan de dagbesteding is dat je echt betrokken raakt bij de dieren op de kinderboerderij. Je vind hier niet alleen koeien, maar ook dieren als pony’s en zelfs prachtige edelherten. Weet je wat ook leuk is? Je mag zelf het kleinvee zoals pauwen, kippen, duiven en konijnen verzorgen. Altijd al willen weten hoe groente en fruit groeit? Ontdek het terwijl je meehelpt in de groente en fruittuin. Tussendoor even lekker spelen? Ook dat kan op kinderboerderij Hamster Mieden. Spelen op de hooizolder bijvoorbeeld of skelter rijden. Ook staat er op het terrein een trampoline. Houd jij ervan om creatief bezig te zijn? Ook dan kun je je tijdens de dagbesteding en opvang prima vermaken terwijl je creatieve spullen maakt.

Wil je de vakantie goed besteden? Kom dan tijdens de schoolvakanties langs. Af en toe gaan de begeleiders samen met de kinderen een dagje uit. Gezellig met z’n allen in een huifkar naar het Hossebos, naar de bioscoop of bijvoorbeeld een dagje strand. Is het minder mooi weer maar wil je toch graag iets leuks beleven? Niet getreurd! Er is namelijk in de stal genoeg ruimte voor binnen activiteiten.

Openingstijden Kinderboerderij Hamster Mieden

Kinderboerderij Hamster Mieden is van maandag t/m zaterdag geopend voor opvang en dagbesteding.