Strand Nes

Strand Nes gelegen 1,5 kilometer van het dorp af is een prachtig badstrand op Ameland. Het ligt ten noorden van het eiland en is onderscheiden met de internationale blauwe vla. Dit betekend dat dit strand veilig en goed schoon is. Het zand is wit en voor iedereen goed begaanbaar. Vergeleken met andere gebieden ligt de zee hier wat dichter bij en is het net iets minder groot gebied. Toch is ook dit ruim genoeg om rustig te genieten van de zon of zonder enige moeite een duik te nemen. Je kunt dit strand vinden op de Strandweg 70 in Nes

Bezoek strand Nes

Strand NesStrand Nes is voor de meeste mensen erg bekend, je komt namelijk van de boot af en rijdt of fietst gelijk het dorp binnen. Hier staat het badstrand overal aangegeven. Wanneer je bent aangekomen kan je je auto en fiets gemakkelijk parkeren. Je loopt over de duin heen en kan boven blijven zitten, het terras nemen of direct naar beneden lopen naar het strand. Het parkeerterrein is volledig gratis, tevens zijn hier veel mogelijkheden om een hotel te huren of in een tent te slapen. In de Noordzee kun je prima zwemmen, wel is het iets kouder dan bijvoorbeeld een meer of zwembad.

Voor strand Nes zelf is het slim om een windscherm te gebruiken voor de wind. Het kan hier namelijk hard waaien waardoor je veel last van kan krijgen. Deze kun je samen met en windstoel ook in deze omgeving huren. Bij elk bezoek aan het strand moet je je altijd goed insmeren maar bij een zeestrand is het altijd dubbel zo goed opletten. Hier verbrand je namelijk sneller door de ligging. Mocht je merken dat je langzaam verbrand trek dan een t-shirt aan en smeer je goed in.

Meer informatie Badstrand Nes

Het badstrand Nes is voor iedereen toegankelijk. Er is een pad aangelegd waar rolstoelgangers overheen kunnen gaan. Deze loopt niet tot het eind, maar wel tot een punt waar je kan overgaan op strandrolstoelen. Het water en het strand is van zeer hoge kwaliteit en wordt elk jaar van 1 mei t/m 30 september goed gecontroleerd op waterkwaliteit. Zo weet je zeker wanneer het veilig en niet veilig is om te zwemmen. Ook is er toezicht aanwezig van 1 juni t/m 15 september.

Om dit gebied heen vind je duinvegetaties. Daarnaast is er een stuk bos waar je voor of na het bezoek aan Strand Nes kan wandelen. Met de fiets zijn er vele fietsroutes langs de duinen te vinden die ook zeker een aanrader zijn na het zonnen. Een bezoek aan het dorp is ook een leuke afsluiting van een dagje op het eiland. Maar je kan hier ook prima meerdere dagen vermaken.