Markten in Friesland

Er zijn een aantal markten in Friesland te vinden. Dit geldt voor de Friese steden, maar ook de dorpen mag je niet onderschatten. Veel mensen houden ervan om naar de markt te gaan en zo nu en dan even rond te kijken voor bijvoorbeeld verse groente of fruit. Zoek je een specifieke kaassoort die niet in de winkel te verkrijgen is? Of ben je met een creatief project bezig waarbij je een stofje nodig hebt die je niet zomaar in de winkels kunt vinden? Dan is de markt een hele goede plek om te bezoeken. Daarnaast kan het ook ontzettend gezellig zijn wanneer je samen met iemand naar de markt gaat. Hieronder staan een aantal markten in Friesland omschreven. Zoek je echt op kraampjes gericht op natuurlijke producten? Bekijk dan de biologische markten.

Overzicht markten in Friesland

Over heel Friesland zijn er wekelijkse markten te vinden. In zowel de steden als in vele Friese dorpen. Ben jij nieuwsgierig naar wat de markt precies inhoudt en wat voor kraampjes je erop kunt vinden? Bij een aantal kun je op de plaatsnaam klikken voor een grotere beschrijving.

Markten op woensdag

Markten in FrieslandOver heel Friesland vind je vele markten op verschillende dagen van de week. Zo zijn er velen gepland op woensdag. Wanneer je juist deze dag een weekmarkt wil bezoeken zit je in de ochtend goed bij Dokkum. Daarnaast heeft Wolvega ook een grote markt vanaf 8:00 tot 12:00 uur.  Op hetzelfde tijdstip zijn er kleinere versies te vinden in Harlingen en in Leeuwarden op het Willem Alexanderplein.

Bezoek je graag de markt in de middag? Dan kun je onder andere terecht in Joure, Gorredijk en Franeker. Deze markten zijn open van 13:00 tot 17:00 uur.

Weekmarkt Bolsward

Wanneer je graag door Bolsward loopt en de markt daar wilt bekijken kun je elke donderdag van 9:00 – 13:00 terecht op Marktplein/Appelmarkt. Iedere week staan daar de marktlieden voor jou klaar met een aanbod in verse producten. Voor heerlijke groente en fruit moet je dus in Bolsward zijn.

Weekmarkt Franeker

In Franeker is er elke week markt op zowel woensdag als zaterdag. Op woensdag is dit van 13:00 – 17:00 uur en op zaterdag is dit van 10:00 – 17:00 uur. Beide markten zijn te vinden op de Voorstraat. De markt op woensdag is ruim opgezet: er staan verschillende marktkramen opgesteld. Oftewel, deze markt is van alle markten thuis. De wekelijks terugkerende woensdagmarkt begint om 13:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Je kunt hier terecht voor de kleine en grote boodschappen.

In de middag, wanneer de kinderen vrij zijn, kun je dus gezellig met het gezin naar de markt. De Voorstraat markt in Franekeradeel is een middagmarkt, hierdoor hoeft u zich ’s morgens niet te haasten.

Elke zaterdag staan de marktkooplui voor je klaar op de markt Voorstraat van Franekeradeel. Op zaterdag stallen de marktlieden hun waar voor je uit in hartje Franekeradeel. De keuze is reuze! En de sfeer is gemoedelijk. De wekelijks terugkerende zaterdagmarkt begint om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Je kunt hier terecht voor de kleine en grote boodschappen.

Ideaal voor vroege vogels, maar ook voor lange uitslapers die de hele dag de tijd hebben om hun wekelijkse boodschappen in te slaan. Het is hier gezellig druk en de marktlieden laten de hele ochtend en middag van zich horen.