Kinderboerderij SanjesZoo

Tussen de dorpen Feanwâlden en De Westereen bevindt zich kinderboerderij SanjesZoo. Hoewel dit eigenlijk een dierenpark is behoort SanjesZoo ook onder de kinderboerderijen van Friesland. Een andere reden waarom deze plek eerder gezien wordt als kinderboerderij dan als een uitgebreide dierentuin is omdat hier geen olifanten, tijgers of leeuwen te vinden zijn. Toch zijn er op SanjesZoo wel dieren te vinden die je niet zo snel op een kinderboerderij verwacht. Denk bijvoorbeeld aan Alpaca’s, stokstaartjes, eekhoorns, neusberen en zelfs struisvogels! Maar misschien vind jij de kinderboerderij juist geweldig om de geiten, konijnen en cavia’s. Ook voor deze dieren kun je terecht bij kinderboerderij SanjesZoo. Koeien, ezels, schapen en een paard kun je hier ook bekijken en aaien.

Wat is er zo leuk aan Kinderboerderij SanjesZoo?

Naast alle prachtige dieren die jij samen met jouw zoon of dochter kunt bekijken, is er in SanjesZoo nog veel meer te beleven. Zo kun je bij deze kinderboerderij interactie verwachten. Er is een speciaal pad uitgestippeld om zo langs alle dieren te wandelen. Naast de kinderboerderij is Speelpark SanjesFertier gelegen waarvoor je niet apart entree hoeft te betalen. Dit heb je namelijk al betaald toen je je kaartjes kocht voor de kinderboerderij.

Lekker zelf autorijden of je weg vervolgen over het water? Wanneer het mooi weer is kunnen kinderen zich uitleven in een buitenspeeltuin waar een ontzettend leuk verkeerspark gevestigd is. Je kunt zelfs met een helikopter mee of crossen op de crossbaan. Wil jij gezellig met de trein langs alle attracties rijden? Of wil je liever klimmen en schommelen? Er staat een drie meter hoge klimwand en daaronder is een springkussen te vinden. Maar over het water fietsen is natuurlijk ook ontzettend leuk! Of neem je ouders mee om samen te midgetgolfen. In de zandbak kun je mooie zandkastelen bouwen. En wanneer het een keer iets slechter weer is kun je toch lekker in speelpark SanjesZoo spelen. Er is namelijk gedacht aan een binnenspeeltuin waar de grootste apenkooi van Friesland staat. Op drie verdiepingen kun je kruipen, klimmen, springen en glijden. Elke verdieping heeft een ander thema. Weet jij al wat je gaat doen?

Openingstijden en Tarieven Kinderboerderij SanjesZoo

Kinderboerderij SanjesZooBuiten schoolvakanties is zowel Kinderboerderij SanjesZoo als Speelpark SanjesFertier op vrijdagen geopend van 14:30 – 19:00 uur. Op zaterdagen en zondagen is dit van 10:00 – 18:00 uur. Tijdens de schoolvakanties gelden andere openingstijden. Hiervoor kun je het beste hun eigen website checken.

Kinderen t/m 1 jaar hebben gratis toegang. Vanaf 2 jaar en ouder betaal je een toegang van €9,25 per persoon.
Een volwassen entreekaartje bedraagt hetzelfde. Het parkeren bij deze kinderboerderij is gratis.