Strand Hollum

Het strand Hollum, gelegen aan de westkust van Ameland is een mooi wit strand om van de zon te genieten. Het heeft een internationale onderscheiding genaamd de Blauwe Vlag. Deze vlag wordt toegekend aan stranden maar ook jachthavens die veilig en schoon zijn.  Ook is dit het grootste strand van het eiland. Waar je ook om je heen kijkt zie je de prachtige zee die samentrekt met het strand en de duinen. Een puur genot: niet alleen voor het oog maar ook voor het lichaam. Je vind deze locatie net voorbij de vuurtoren op de Oranjeweg 99 in Ameland.

Bezoek strand Hollum

Strand HollumStrand Hollum kun je op verschillende manieren bezoeken. Je kan een fiets huren, via een bus reizen of met je eigen auto naar deze locatie gaan. Wanneer je bent aangekomen zul je nog wel over een duin moeten heen lopen. Maar na ongeveer 500 meter lopen kun je volop het uitzicht over de Noordzee beleven. Een zandkasteel bouwen, zwemmen in de Noordzee of zoeken naar alle dieren in deze omgeving. Je kunt hier zo een hele dag mee vullen. Om parkeerkosten hoef je je geen zorgen te maken, parkeren is hier namelijk volledig gratis.  Naast al deze mogelijkheden zijn er veel extra faciliteiten. Zo is er een strandpaviljoen waar je  rustig kan zitten en een hapje of drankje kan nuttigen. Ook kun je hier windstoelen en windschermen huren om het zonnebaden op het strand nog aangenamer te maken. Daarnaast zijn er toiletten en douches aanwezig en is het mogelijk om een strandrolstoel te lenen. Hierdoor is dit strand voor iedereen zeer goed begaanbaar.

Meer informatie Badstrand Hollum

Het Badstrand Hollum is een uitstekend strand van hoge kwaliteit. Het wordt elk jaar van 1 mei t/m 30 september gecontroleerd op waterkwaliteit. Mocht dit niet voldoende zijn zal dit ook direct aangegeven worden. Hoewel het altijd op eigen risico is om te zwemmen in de zee is er hier van 1 juni t/m 15 september toezicht aanwezig. Honden mogen hier niet loslopen, wel is het toegestaan om ze aangelijnd mee te nemen. Kitesurfen, blokarten en andere activiteiten worden in dit gebied niet gedaan. Daarnaast zijn radio’s, motors en brommers ook niet toegestaan.

Om dit gebied heen vind je duinvegetaties maar kun je bij de vuurtoren ook genieten van een stuk bos. Daarnaast is het zeker ook een aanrader om naar Hollum te gaan wat ongeveer 1,8 kilometer van het strand ligt. Al met al is deze omgeving zeker de moeite waard om heerlijk rond te struinen. Zeker als het mooi weer is kun je je hier een aantal dagen mee vermaken.