Pottenstrand: Het strand in Sneek en omgeving

Het Pottenstrand in Sneek, gelegen aan het Sneekermeer is sinds 2013 een goedgekeurde en erkende zwemwaterlocatie. Vroeger werd het gebruikt als zandwinplas, in de tussentijd is het in opdracht van de gemeente omgebouwd tot dag recreatiepark De Potten. De parkeergelegenheid en de toegang tot dit strand in Sneek zijn geheel gratis. Ben je van plan om met de fiets te komen, dan is er ook ruimte om je fiets te stallen. Daarnaast zijn er douches, toiletten en prullenbakken aanwezig.

Een dag op het Pottenstrand is er zeker niet één waar je snel op uitgekeken raakt. Er is namelijk genoeg te doen zoals bijvoorbeeld: lekker zwemmen in uitstekend zoet zee water, zonnen in het zand of op het gras of gezellig met de hond wandelen in de nabije omgeving. Daarnaast zullen kinderen zich ook niet snel vervelen. Er staan namelijk genoeg speeltoestellen voor hen klaar.

Ontdek het Pottenstrand

PottenstrandBehalve dat de Potten bekend staat als een strand in Sneek, officieel gezien Offingawier, is er in dit gebied ook veel bos te bekennen. Op een heuvel gelegen staan twee bankjes, wat goed kan functioneren als picknickplaats. Wanneer het goed gesnoeid is, kan het uitzicht heel mooi zijn. Verderop kun je via een trap naar een uitkijktoren lopen. Vanuit hier is het Sneekermeer goed te zien. Ook zijn hier verschillende mogelijkheden om dit gebied met een boot te ontdekken. Vandaar dat er met helder weer weleens een zeilboot in de verte te zien is.

Zelf huren, een training krijgen of toch met een boottocht mee: het is allemaal mogelijk. Vind je het zo leuk in dit natuur gebied en wil je blijven overnachten? Zelfs daar is over nagedacht! Aan de andere kant van het Pottenstrand ligt namelijk een camping. Ideaal voor watersport fanaten en natuurliefhebbers.

Meer doen in de Potten

Natuurlijk is dit nog maar een klein deel van het Sneekermeer, er zijn nog genoeg andere locaties om je hier te kunnen vermaken. Denk bijvoorbeeld ook aan de Sneekweek, een evenement dat elk jaar rond de eerste zaterdag van augustus plaatsvind en duizenden bezoekers trekt. Hou je meer van de rust dan zijn alle overige natuurlijk een betere keuze en is een bezoek aan een museum altijd een optie. Recreatiepark De Potten is in ieder geval een mooie locatie waar altijd wel iets te doen is