Molen de Verwachting

Wanneer je een rondje fietst in Hollum kom je al snel langs de koren en mosterdmolen de Verwachting. Een prachtige molen die nu wordt gebruikt als expositieruimte. Van 1840 tot 1949 stond op deze locatie de oude korenmolen. In 1988 is het herbouwd tot hetgeen je nu ziet. In 1949 was het namelijk gesloopt door achterstalling onderhoudt. Naast de expositie wordt de molen zelf niet meer voor productie gebruikt, maar tijdens de rondleidingen laten ze wel zien hoe alles vroeger draaide. Het wordt volledig door vrijwilligers in stand gehouden. Daarnaast vind je regelmatig molenaars en mosterdmakers in de molen die graag wat meer uitleg geven.

Molen de verwachtingBezoek molen de Verwachting

Wil je de molen echt in werking zien? Kom dan tijden draaidagen om dit unieke proces mee te maken. In de mosterdmolen wordt elke zaterdag meel gemalen. Daarnaast komt het ook voor dat ze 1x in de 2 weken op dinsdag malen. Wanneer je ook dit bezoekt: het blijft een uniek iets om naar te kijken. De korenmolen heeft 8 kanten

Openingstijden Molen de Verwachting Ameland

Molen de verwachting op Ameland is elke dag te bezoeken. Qua openingstijden zit er alleen nog wel een verschil in waardoor je soms voor een gesloten deur kan staan. Over het algemeen is het van dinsdag t/m zaterdag altijd geopend van 13:00 tot 17:00 uur. In sommige maanden kan het ook zijn dat het in de ochtend open is, maar voor de zekerheid kan je beter deze tijden aanhouden.

Het tarief van een bezoek aan molen de Verwachting bedraagt 3,25 euro per persoon. Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar vragen ze 2,50 euro. Uiteraard is de buitenkant gewoon gratis te bekijken en kan je ook het winkeltje bezoeken. Hier in het molenwinkeltje vind je ook unieke Amelander mosterd. Deze kan uiteraard geproefd worden. Daarnaast kun je er meel, pannenkoekenmix en andere waddenproducten kopen.

Ben jij klaar om het oude Nederland in werking te zien? Even terug naar de oude tijd waar koren- en mosterdmolens heel normaal waren. Zeker een aanrader om naast alles wat je in Ameland kan beleven te bezichtigen.