Friesche Vlag

Wanneer je aan Friesland denkt zijn er vele onderwerpen die bij de provincie horen. Denk bijvoorbeeld aan boerderijen, koeien, kaas en ook Friesche Vlag. Naast de vlag van Friesland bestaat deze term namelijk ook al jaren als merk voor melk. 42 jaar nadat het zuivelmerk Campina is begonnen, ontstonden de eerste melkfabrieken van Nederland. Friese boeren namen in 1913 het initiatief om deze op te richten. Vanaf dat jaar werd Friesche Vlag een term die vandaag de dag niet meer uit ons land weg te denken is.

Producten van Friesche Vlag

Waarschijnlijk is de koffiemelk van Friesche Vlag één van de bekendste producten die zij verkopen. Deze koffiemelk is vaak mild en zacht van smaak waardoor je een heerlijke romige smaak krijgt. Hierdoor kun je extra genieten van je bakje koffie. Naast de koffiemelk in pakjes, glazen flesjes en cups, is de melk ook verkrijgbaar in een gecondenseerd blik.

Friesche VlagDit product is net even anders dan de normale koffiemelk. Doordat de melk gecondenseerd is, is het namelijk ingedikt. Ook is er suiker toegevoegd aan deze melk om de melk goed te houden in blik. Dit product is zeer geschikt als je van romige, zoete koffie of thee houdt. Maar wist je ook al dat je met deze melk karamelpasta kunt maken? Dit doe je door het melkblikje lang te koken. Heerlijk voor wanneer je van Ice Coffee houdt en dit zelf eens wilt maken. Daarnaast kan dit product ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een taart mee te bakken of voor het maken van een lekker toetje.

Wanneer je bijvoorbeeld in de bouw werkt of op andere plaatsen waar je snel een bakkie wilt doen, is het vaak handiger om melk in poedervorm te hebben. Daarvoor is Completa bedacht. Met deze creamer hoef je niet moeilijk te doen met flesjes melk en kun je als je haast hebt toch genieten van dezelfde smaak als het originele product bevat. Thuis bij het ontbijt genieten van een verrukkelijk bakje koffie? Of wil je de visite koffie voorschotelen? Dan kun je natuurlijk blijven bij de koffie waar je aan gewend bent, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een Latte of Cappuccino te maken. Hiervoor heeft Friesche Vlag opschuimmelk bedacht. Op deze manier hoef je niet naar een café of restaurant om te genieten een heerlijk kopje koffie.

Het ontstaan van Friesche Vlag

Ondertussen bestaat Friesche Vlag al meer dan 100 jaar. De ondernemende Friese boeren hebben er in 1913 dus goed aan gedaan om de melkfabrieken in Nederland op te richten. Toentertijd had men nog niet kunnen denken dat dit merk marktleider van Nederland zou worden als het gaat om koffiemelk. Onder het merk Friesche Vlag vallen Halvamel, Completa, Goudband en Balance. Deze laatste soort is de light variant en heeft een Ik Kies Bewust-logo. Daarnaast zou deze koffiemelk geen vet bevatten.

Recepten van Friesche Vlag

Friesche Vlag KoffieOp de website van Friesche Vlag kun je verschillende recepten vinden voor het maken van een speciaal bakje koffie. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je koffie karamel kunt maken? Of heb jij altijd al graag een overheerlijke Cappuccino willen maken, maar je had geen idee hoe dit moest? Check dan de recepten op de website van Friesche Vlag. Er staan ook genoeg chocolade varianten op. Zo kun je bijvoorbeeld de Chococino maken wanneer je van pure chocolade in combinatie met sterke koffie houdt. Of een cappuccino met cacaopoeder. Of misschien vind jij een choco mocha wel heel erg lekker. Wat jouw smaak ook is, inspiratie kun je zeker opdoen met Friesche Vlag. Maak iets lekkers en geniet vervolgens van een ontspannen ochtend, middag of avond.