Fietsen in de Alde Feanen en Drachten

Fietsen in de Alde Feanen door het prachtige landschap van Smallingerland. Heerlijk genieten van de natuur, wilde dieren en landschappen om je heen tijdens een fietstocht van ongeveer 26 kilometer. Naast dit mooie natuurgebied gaat deze fietsroute ook door verschillende dorpen heen waar je even een hapje of drankje kan doen of gewoon kan genieten van de cultuur en geschiedenis van deze omgeving. Klaar voor de start? Zorg dat je genoeg drinken bij je hebt, neem een snack mee voor onderweg en de fietsroute kan beginnen.

Fietsen in Drachten

Fietsen in de Alde FeanenMet deze fietstocht beginnen we te fietsen in Drachten, het grootste dorp van Friesland. Op de Zuiderhogeweg starten we door naar het noorden te rijden. Je vervolgt de route over de Noorderhogeweg en neemt daarna afslag naar rechts op de Kletsterlaan. Vanuit daar volgen we route 54 via straat Folgeren om uit Drachten te fietsen. De fietstocht gaat verder door Opeinde waar we nummer 95 en 11 volgen. Via een mooie fietsroute door de polders rijden we naar Oudega toe. Met nummer 52 kom je in het mooie gebied waar het fietsen in de Alde Feanen echt kan beginnen. We vervolgen de weg via 40, 39 en 38 door het prachtige Earnewoude (Earnewâld in het Fries) heen. Hier kan je volop genieten van het uitzicht en al het moois om je heen. Je bent nu halverwege dus een goede tussenstop is zeker aan te raden.

Fietsen in de Alde Feanen

Nadat je uit het dorp fietst kom je in één van de mooiste omgevingen in Friesland. Fietsen in de Alde Feanen is prachtig. Niet alleen door de natuur is dit een aanrader om zeker 1 keer in je leven te proberen. Maar ook om alle rust, vogels en al het andere wild dat je tegen gaat komen. We pakken nummer 16 en 14 midden door het water. We rijden langs de wide Ie en slaan linksaf richting de Smalle EE. Hier pakken we 64 en 62 langs de Wilgen terug naar ons startpunt. Een leuke plek om nog even te winkelen in het winkelcentrum voordat je weer naar huis gaat of de route vervolgt met één van de andere fietsroutes in Friesland.

Fietsen in Drachten en de Alde Feanen is een echte aanrader voor de natuurliefhebber. De route is niet erg lang maar wel heel mooi.