Home Watersport in Friesland

Watersport in Friesland

Watersport in Friesland, ontdek de beste watersportbedrijven en omgevingen in Friesland. Je kan wel zeggen dat Friesland de beste watersport locaties van Nederland heeft. Met veel eilanden en stranden is deze provincie perfect voor een watersport vakantie voor zowel het buitenland als ons eigen land. Hieronder vind je een overzicht van de beste watersportbedrijven in Friesland. Daarnaast beschrijven we de beste watersport locaties. Nieuwsgierig welke gebieden dit zijn? Lees dan vooral verder! Voor de echt wateractiviteiten verwijzen we onder andere naar de windsurfen in Friesland pagina.

Watersport in Friesland: de mooiste locaties

Watersport in FrieslandAls je naar watersport in Friesland kijkt zie je duidelijk dat het noorden en westen meer worden gebruikt voor varen dan het zuiden en westen. Hier ligt namelijk veel meer water. Maar tegelijk zie je ook in deze twee richtingen veel verschil. Als je in Friesland kijkt naar bootverhuur dan schieten er vier hele mooie gebieden omhoog. Naast het IJsselmeer heb je namelijk de Fluessen, Slotermeer, Tjeukermeer en natuurlijk het Sneekermeer. Toch zijn dit niet de enige plaatsen waar je heerlijk van watersport kan genieten.

Onder de vakantiegangers en watersporters zijn de plaatsen Makkum, Lemmer en Akkrum erg populair. Daarnaast is Kornwederzand ook een prachtige oplossing mocht je echt op de Afsluitdijk willen beginnen. In het IJsselmeer is Makkum de beste locatie. Deze plaats is erg populair voor zowel strandgangers, boot varen als surfen. Via Akkrum kan je door de grachten het Sneekermeer betreden. En om Lemmer heen heb je naast het IJsselmeer verschillende kleine meren die het in de vakantie goed doen bij zowel Duitsers als Nederlanders. Watersport in Heeg begint ook steeds populairder te worden. Net iets rustiger dan Watersport in Sneek maar toch genieten van het grote meer genaamd de Fluessen.

Om al deze meren heen zijn er uiteraard veel meer dorpen en steden te vinden waar jij je boot aan kan leggen of huren. Dit maakt dat watersport in Friesland voor iedereen toegankelijk is. Hou je van feesten en varen: dan ga je naar een stad en bezoek je de Sneekweek. Ben je meer van het relaxen dan ga je naar een klein dorpje langs bijvoorbeeld de Fluessen. Voor iedereen is het mogelijk om in Friesland te varen en varen valt ook voor iedereen te leren. Of het nu een zeilbootje, kano, sloep of grote boot is: watersport in Friesland heeft het allemaal.