Kitesurfen in Friesland

Kitesurfen in Friesland: een leuke watersport activiteit met hoge snelheden. In een provincie waar water in overvloed is is deze sport op vele locaties te leren. Heerlijk varen op een board met een kite in de wind: dat is waar het allemaal om draait. Door slimme technieken en goed kijken naar de wind op het water kan je goed rondvaren. Maar om kitesurfen in Friesland echt leuk te maken kan je sprongen toepassen. Nieuwsgierig hoe je dat moet doen? Of ben je benieuwd naar de beste kitesurf locaties en bedrijven? Kijk dan vooral verder om meer over deze watersportactiviteiten te weten te komen.

Leren kitesurfen in Friesland

KitesurfenOm zo snel mogelijk te leren kitesurfen in Friesland moet je bij de juiste bedrijven zijn. Het ene bedrijf focust zich met kitesurfles juist meer op de kleine kinderen, de ander focust zich juist alleen op volwassenen. Daarnaast is niet elk water geschikt voor beginners om deze sport snel te leren. Dit heeft alles te maken met de wind en locatie van het strand. Voor een overzicht van goede bedrijven in de omgeving kun je hieronder kijken. Hier hebben we de beste bedrijven geplaatst die jou alle technieken van het kitesurfen kunnen aanleren. Kan je al goed op een board staan maar wil je meer leren? Ook dan kunnen zij jou naar het volgende level slepen.

Leren KitesurfenKitesurf locaties in Friesland

Kitesurfen mag je helaas niet overal doen, daar heb je kitesurf locaties voor. Een goed overzicht van alle windsurf en kitesurf locaties waar het in Friesland wel mag vind je hier later. Voor een kort overzicht hebben wij 4 van de toplocaties uitgezocht en beschreven. We beginnen natuurlijk bij het strand in Makkum, het watersportdorp ten westen van Friesland. Deze kitesurf locatie is goed begaanbaar voor beginners maar ook gevorderden kunnen hier met een windje goed terecht. Het is ondiep water en je kan dichtbij parkeren. Let erop: het seizoen is alleen van oktober tot april, in de zomer is dit op deze locatie verboden.

Een goed alternatief voor in de zomer is het Kornwerderzand. Ook dit is ondiep water en hier kan je terecht van 1 mei tot 1 oktober. Zoek je toch nog een betere plek met meer of juist minder wind? Ga dan naar het Mirnser Klif of naar Workum. Deze kitesurf locaties zijn eveneens goed voor beginners maar ook gevorderden. Zo is kitesurfen in Friesland in elk seizoen goed begaanbaar.