Trouwlocaties in Friesland

Gefeliciteerd! Je bent door je partner ten huwelijk gevraagd of je bent zelf op één knie gegaan. Nu zijn jullie samen op zoek naar de mooiste trouwlocaties in Friesland. De voorbereidingen voor jullie bruiloft zijn in volle gang en uiteraard wil je deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. De bruiloft is het begin van een leven samen, waarin je dichter naar elkaar toegroeit. Bij het plannen van een bruiloft komt een hoop kijken. Je wilt dat je bruiloft zo’n perfect mogelijk feest wordt. Er zijn zoveel keuzes die je moet maken terwijl je toeleeft naar de dag zelf.

De bruidegom gaat op zoek naar een mooi pak en de bruid gaat kijken wat voor jurk goed bij haar past. Samen ringen uitzoeken en alle andere details die bij zo’n bijzondere dag komen kijken zijn heel belangrijk. Je gaat trouwen in Friesland en wilt daarom graag weten welke locaties hiervoor geschikt zijn. Wat zijn de beste trouwlocaties die je in Friesland kunt vinden? Hieronder beschrijven wij er een aantal. Misschien zit de juiste locatie er voor jullie wel tussen. Geniet in ieder geval van alle voorbereidingen die nodig zijn bij het plannen van jullie bruiloft!

Trouwlocaties in Friesland

Trouwlocaties in FrieslandWanneer je gaat trouwen wil je dit natuurlijk op een super mooie locatie doen. Je trouwdag is namelijk wel één van de mooiste dagen waar je op terug mag kijken. Doordat Friesland rijk is aan natuur, kun je hier heel goed gebruik van maken op de bruiloft. Heb jij er al eens over nagedacht om bijvoorbeeld in een weiland te trouwen? Wat vind je van een boerenbruiloft op een boerderij? Lijkt het jou helemaal geweldig om op een boot te trouwen? Past het bij jullie om de bruiloft aan het water te vieren? Wat dacht je van trouwen in een klooster? Of hebben jullie er altijd al van gedroomd om jullie grote dag te vieren in een bosrijke omgeving? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om trouwlocaties. Daarom willen wij jullie graag op weg helpen bij het vinden van de mooiste trouwlocaties in Friesland.

Trouwlocatie uitzoeken; waar moeten we op letten?

Bij het uitzoeken van de juiste trouwlocatie zijn er veel dingen om te overwegen. Uiteraard wil je er een feestelijke dag van maken dus zorg je ervoor dat je optimaal kunt genieten. Om dit mogelijk te maken zijn er een aantal punten om te overwegen. Wanneer je een bruiloft plant zijn er ontzettend veel dingen om over na te denken. Het kan dus zijn dat je over sommige dingen nog niet had nagedacht.

Vragen die jullie jezelf kunnen stellen

Door middel van de volgende vragen proberen wij jullie op weg te helpen bij het vinden van de beste trouwlocatie in Friesland. Dit zijn een aantal vragen die jullie jezelf kunnen stellen bij het zoeken naar de juiste trouwlocatie:

 • Wil ik de bruiloft binnen vieren of toch liever buiten?
 • Past de trouwlocatie bij ons als stel?
 • Hoeveel mensen zijn er toegestaan op de locatie?
 • Heeft de locatie waar wij willen trouwen ruimte voor (grote) groepen?
 • Is de trouwlocatie mooi voor de foto shoot?
 • Lijkt het ons leuk om de trouwfoto’s terug te zien op deze locatie of is het toch handiger om iets langer na te denken of wij deze locatie wel echt mooi vinden?
 • De trouwlocatie moet licht genoeg zijn, zodat de trouwfoto’s niet onderbelicht raken.
 • Ook niet onbelangrijk om te overwegen: hoeveel willen wij uitgeven voor een trouwlocatie?
 • Wat zijn de kosten van de trouwlocaties die jullie in gedachten hebben?
 • Kun je op de trouwlocatie in Friesland die jullie mooi vinden, ook de bruidstaart bestellen en/of laten bezorgen?
 • Kiezen wij voor één locatie of willen wij de bruiloft op verschillende plekken vieren?
 • Wanneer is de locatie te gebruiken voor de receptie? Ook overdag of alleen in de avond?

Naast deze vragen zijn er vast nog andere dingen die je voor de bruiloft echt niet mag vergeten. Toch staat hier alvast een richtlijn beschreven voor jullie grote dag. Hopelijk helpt dit jullie verder op weg in de bruiloftsvoorbereidingen.