De Friese Wouden

Friesland is rijk aan prachtige natuur en heeft verschillende natuurgebieden zoals De Friese Wouden, waar je heerlijk kunt gaan wandelen. Wanneer je dit gebied op de kaart zoekt is het moeilijk te vinden omdat verschillende organisaties deze naam dragen. Het bos van De Friese Wouden is gelegen in de buurt van Ureterp en Haulerwijk. In het Fries staat De Friese Wouden bekend als De Fryske Wâlden. Dit natuurgebied is een echte aanrader voor natuurliefhebbers. Je hebt hier namelijk niet alleen maar bos, maar je kunt ook genieten van de heiden en het graslandschap. Daarnaast stromen er ook beekjes door het gebied heen. De Friese Wouden is leuk voor zowel volwassenen als voor kinderen, waardoor je hier  een geweldig dagje uit van kunt maken.

Zoveel te beleven

De Friese Wouden is een ontzettend groot natuurgebied, waardoor het wordt aangeraden om niet alleen voor één dagje hier te zijn. Wanneer je echt alles wilt ontdekken van dit gebied, is het verstandig om meerdere dagen daar de tijd voor te nemen. Omdat De Friese Wouden zo dicht aan de Drentse grens ligt, wordt het door de Drenten weleens “Het mooiste stukje Drenthe in Friesland” genoemd. Wanneer je de grens van Drenthe naar Friesland over gaat, kom je al snel in Appelscha. Deze rustige omgeving is als het ware het hart van De Friese Wouden. In dit gebied kun je genieten van zowel de bossen als van hoge zandgronden.

De Friese WoudenIn de Friese Wouden kun je hele mooie en lange wandelingen maken. Dit is heel ontspannen als je iemand echt goed wilt leren kennen en wandelend in gesprek gaat. Ruim 130 kilometer aan wandelpaden kun je hier vinden. Wil je naast dit natuurgebied ook Nationaal park het Drents-Friese Wold ontdekken? Hier kun je namelijk ook heerlijk door de natuur struinen. Hier zul je zien dat het bos overloopt naar een zandverstuiving. Vervolgens kom je uit bij de heide en uiteindelijk zie je ook een moerasgebied. Door al deze verschillende gebieden is er dus genoeg variatie. Met de schoonheid die voor je ogen weergegeven wordt, is het zeker aan te raden om je camera mee op pad te nemen en deze regelmatig in de aanslag te houden.

Actief in De Friese Wouden

Houd je van de natuur maar vind je het leuker om iets anders te doen dan wandelen? Dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te paard op avontuur te gaan in dit natuurgebied. Of je gaat lekker actief op de mountainbike door het bos. Ben je zelf niet in het bezit van een mountainbike? Dan kun je deze in Appelscha huren. Ben jij meer van het klimmen? Ga dan klauteren in het klimbos dat je ook hier kunt vinden. Voor de kinderen is er ook speciaal een speelbos aangelegd.

Ben je van plan om langere tijd door te brengen in De Fryske Wâlden? Dan zijn er verschillende Bed and Breakfast plaatsen in de buurt waar je zou kunnen overnachten. Mede daardoor is het natuurgebied een zeer geschikte vakantielocatie.