Friesland in Lonely Planet top 10

Friesland top 10 Lonely PlanetSinds vandaag staat Friesland officieel op positie drie Europese vakantiebestemmingen in de lijst van reisgids Lonely planet. In deze lijst worden de locaties genoemd die vaak over het hoofd worden gezien, terwijl dit vaak juist de mooiere plekken in Europa zijn. Het is de eerste keer dat een Nederlandse bestemming zo hoog eindigt. Daarom is dit ook een groot succes dat samenspeelt met al het moois wat er in Friesland al gebeurt.

Top 10 Lonely Planet

De Lonely planet is een reisgids die zich vooral richt op de welbekende reizigers met alleen een rugzak. Deze reizigers, ook wel rugzaktoeristen (backpackers) genoemd zoeken regelmatig de mooiste plekjes op om een tijd te verblijven of om te werken. Nu deze organisatie regelmatig een top 10 van meest vergeten locatie in de wereld plaatst is dit bedrijf ook bekend geworden bij het overige publiek. Dit jaar ziet de top tien er als volgt uit:

Lonely Planet best in Europe 2018

1. Emilia-Romagna, Italië
2. Cantabrië, Spanje
3. Friesland, Nederland
4. Kosovo
5. Provence, Frankrijk
6. Dundee, Schotland
7. Kleine Cycladen, Griekenland
8. Vilnius, Litouwen
9. Vipava-vallei, Slovenië
10. Tirana, Albanië

De schrijvers van dit wereldberoemde blad zijn al 45 jaar actief bezig met reizen. Zij hebben dus al vele locaties en gebieden bezocht. Toch blijven ze voorlopig nog wel even doorgaan. De eerste Lonely Planet werd geschreven in 1973, deze had de titel: Across Asia on the Cheap. Nu worden er elk jaar zo’n 6,5 miljoen Lonely Planet reisgidsen verkocht.

Friesland in Lonely Planet

Doordat Friesland hoog in de ranglijsten staat zal dit door miljoenen mensen worden gelezen. Dit zal ervoor zorgen dat er meer toerisme naar deze provincie zal komen. Hoewel Friesland natuurlijk al een toeristische trekpleister is, zorgt dit natuurlijk wel voor een grote boost. We hoeven natuurlijk niet bang te zijn dat het hier te druk zal worden, het is namelijk nog maar de vraag of we er volgend jaar nog in staan.  Eerder stonden Rotterdam en Texel al in deze lijst. Deze plaatsen eindigden toen op nummer 5 en 9.

Wil je Friesland ook bezoeken dan wordt Leeuwarden zeker aangeraden. Daarnaast vind je op de eilanden mooie natuurgebieden en prachtige uitzichten. Voornamelijk Terschelling wordt door velen als het mooiste eiland van Nederland gezien.