Manege in Friesland

Zoek je een manege in Friesland of wil je leren paardrijden? Dan ben je op de juist plek! Hieronder vind je de belangrijkste maneges waar de ruitersport in deze prachtige provincie wordt beoefend. Op deze locaties kun je in de buitenlucht of binnen in de manege op een paard leren rijden. Ook zijn er veel mogelijkheden om een paard te huren of te stallen. Bij welke manege in Friesland ga jij binnenkort leren paardrijden?

Tarief Manege in Friesland

Manege in FrieslandVia de manege kun je pony of paardrijlessen afnemen door middel van een les, een periode of een jaarabonnement. Wil je eerst kijken hoe het is om in een Manege in Friesland te zijn? Dan kun je het beste naar een open dag gaan om zelf te ervaren wat paardrijles inhoudt. De kosten van deze lessen zijn afhankelijk van de manege. Over het algemeen liggen deze prijzen rond de 50 tot 60 euro per maand. Heb je zelf geen paard of wil je een paard op deze locatie stallen? Dan komen er uiteraard nog wat kosten overheen.

De ruitersport bestaat uit verschillende vormen. Zo heb je dressuur en springwedstrijden maar wordt het ook veel recreatief gebruikt. Bij een manege in Friesland wordt er samen met jou gekeken naar de manier hoe jij wilt rijden. Wanneer je professioneel aan de slag gaat krijg je speciale lessen in wedstrijden. Maar als je puur op stranden of in bossen recreatief wilt paardrijden dan zal een beginnerscursus met mogelijke vervolgcursus voldoende zijn.

Ponyrijles en paardrijles in Friesland

PaardrijlesWat voor leeftijd je ook hebt, er is altijd een mogelijkheid om paardrijles te volgen. Zelfs voor de kleuters is er een kleuterles. Tot 12 jaar wordt er eigenlijk altijd gebruik gemaakt van een pony. Een pony is kleiner en beter beheersbaar waardoor het veiliger is voor kinderen. Als je de pony goed beheerst kan het zijn dat je al eerder op een paard mag rijden maar over het algemeen begint dit pas tussen 12 en 15 jaar. Een cursus duurt meestal 5 weken. Hierin krijg je elke week les en wordt alles aangeleerd wat je moet weten in een manege in Friesland. Daarna is het tijd om naar buiten te gaan of nieuwe technieken aan te leren. Wil je weten wat voor pakket het beste bij jou past? Dan is het goed om contact op te nemen met de manege in jouw omgeving om een proefles te nemen. Zo weet je direct wanneer jij het paardrijden op een goed niveau kunt beheersen.

Paard stallen bij een Manege

Voor de meeste mensen is het helaas niet mogelijk om thuis een paard te houden. Daarom is het nodig om je paard te stallen. De meeste Maneges hebben genoeg stallingsmogelijkheden om jouw paard te stallen. Uiteraard zitten hier wel kosten aan verbonden, de kosten hiervan variëren veel per locatie. Ook hangt dit erg af van wat jij zelf wil. Naast een paard stallen is het ook mogelijk om een paard te gebruiken van de Manege zelf. De kosten hiervan kun je ook navragen bij de desbetreffende manege.