Strand Workum: It Soal

Strand Workum, ook wel It Soal genoemd is een prachtige locatie dat ligt aan het IJsselmeer. Deze locatie is vooral populair onder de watersporters maar wordt ook veel gebruikt voor zwemmen of zonnen. Het prachtige strand is van vele voorzieningen voorzien en ligt ongeveer 3,5 kilometer van het centrum van Workum af. Met de navigatie kom je er het snelste als je

Bezoek het Strand Workum

Strand WorkumStrand Workum, officieel genaamd It Soal is goed begaanbaar met zowel auto, fiets als lopend. Met de auto kan je hier gratis parkeren en kun je daarna rustig verder lopen. Bij aankomst zie je aan de rechterkant veel mensen surfen. Er is hier namelijk een speciaal gebied afgebakend waar dit is toegestaan. Ook kitesurfen wordt hier volop beoefend, dit is toegestaan van 1 september tot 1 juni. Mocht je hier puur voor de zon of voor het zwemmen zijn heb je hier normaal gezien geen last van. Mocht het toch iets harder waaien kun je beter niet naar strand Workum gaan. Doordat het dan best druk kan zijn is het beter om een andere plek op te zoeken.

Meer info It Soal

Elk jaar wordt tijdens het zwemseizoen van mei t/m september het water goed gecontroleerd. Mochten er problemen zijn waardoor er niet gezwommen mag worden komt dit duidelijk overal te staan. Er is hier verder geen toezicht aanwezig. Wel is er een gebied aangewezen om gewoon heerlijk veilig te zwemmen. Op het strand Workum zijn geen honden toegestaan. Wel is er naast het strand een wandelpad geschikt voor honden. Ook fietsen op het strand is verboden. Daarnaast is dit niet de plek om vuur te stoken en muziek te luisteren.

Voor een heerlijke avondwandeling is deze plaats zeer geschikt. Het voordeel is dat het dan wat rustiger is en de zon juist aan die kant ondergaat. Een perfect uitzicht dus voor een mooie zonsondergang. It soal is gewoon een prachtige locatie om te genieten van het strand Workum. Met zoet water als basis is het een mooi gebied om een dagje met of zonder kinderen te genieten van de zon.