Fietsroute in Beetsterzwaag en Drachten

Een prachtige fietsroute in Beetsterzwaag: heerlijk fietsen door de natuur en twee grote dorpen. Dat is waar deze route om draait. De fietstocht is niet erg lang maar daardoor niet veel minder leuk! Je bent ongeveer 2 uur onderweg met dit rondje van 30 kilometer.

Begin Fietsroute in Beetsterzwaag

Wij beginnen de fietsroute in Beetsterzwaag. Mocht je ergens anders willen beginnen dan is dat uiteraard gewoon mogelijk. We pakken route 13 en 90 om richting het westen naar Olterterp te gaan. Met de weilanden om je heen geniet je van frisse lucht en mooie uitzichten. Aangekomen in Olterterp kom je langs een prachtige kerk genaamd: Sint-Hippolytuskerk. Dit gebouw heeft een grote geschiedenis achter de rug en stamt al uit het jaar 1500. Mocht je het leuk vinden kan je proberen om een kijkje binnen te nemen, daarna zullen we verder fietsen naar Drachten, het grootste dorp van deze provincie, via nummer 92, 60 en 77. Bij deze plaats rijden we een stuk langs de oevers van de Oude Drait. Deze rivier die vroeger nog de Dracht heet bevat veel van deze omgeving.

Vind je het ook leuk om te shoppen? Neem dan ook even een omweg door het centrum heen om echt alles uit deze tocht te halen.

Fietsroute langs polders en meren

Door de polders via 72,74, 12 gaan we langs de Smalle Ee. Om je heen kun je genieten van de natuur totdat je in de Veenhoop komt. Tussendoor zie je af en toe een glimp van het meertje genaamd de Wijde Ee. Een goede plek om te genieten van het uitzicht en even wat te eten of te drinken. Wanneer je klaar bent om na de Veenhoop verder te rijden pak je 49 en 94 terug naar het westen van het land.  Voordat je in Boornbergum komt sla je bij nummer 88 af en neem je route 86 en 13 tot je weer bij je startlocatie bent. Eenmaal terug in je startplaats is het leuk om nog even te genieten van deze plaats. Uiteraard kan je ook gelijk de fiets weer oppakken om er een andere tocht aan vast te plakken.