Schaatsen in Friesland

Schaatsen in Friesland, de provincie die bekend staat om deze wintersport. Elfstedentocht, natuurijs en het Thialf is bij veel mensen erg bekend. Toch zijn er veel meer mogelijkheden om het hier op te pakken. Op deze website vind je alle plekken waar jij je schaatsen op een veilige manier aan kan trekken. Uiteraard beschrijven we ook de mogelijkheden om de natuur op een unieke manier te ontdekken. Heerlijk schaatsen over het Sneekermeer of pak een deel van de Elfstedentocht mee. Een unieke belevenis die mogelijk dit jaar door jou geschaatst kan worden.

Op natuurijs schaatsen in Friesland

Schaatsen in FrieslandWanneer je gaat schaatsen op natuurijs moet je weten wat je doet. Het is namelijk ontzettend gevaarlijk. Toch zijn er verschillende manieren om het veiliger te maken. Je kan naar een IJsbaan gaan die buiten zorgt dat het ijs goed is. Maar het echte werk doe je toch op het ijs met al zijn onvolkomenheden. Gaten, takjes die soms uitsteken: opletten geblazen of je er niet in valt. Je moet er van houden maar het geeft wel een echt beeld van hoe de tocht der tochten er aan toe gaat. Wil je liever gewoon op goed ijs rijden dan kun je het beste gewoon naar een IJsbaan buiten gaan of één van de binnenbanen pakken.

Schaatsen in Thialf

Het schaatsen in Friesland is zowel op professioneel gebied als andere gebieden erg populair. Zo wordt Thialf regelmatig gebruikt voor wedstrijden, evenementen en andere activiteiten. Overal ter wereld staat deze schaatsbaan in het dorp Heerenveen bekend. Hoe mooi is het dan ook om hier gewoon op de baan die je zo vaak op tv ziet te mogen rijden? Vanaf 11 september is dit weer mogelijk in zowel de weekenden als avonden. Vanaf oktober kun je er bijna elke dag op verschillende tijdstippen terecht. Controleer wel van te voren de website, wedstrijden en andere activiteiten hebben natuurlijk nog steeds voorrang! Uiteraard kun je dan deze plek ook gewoon als bezoeker of supporter bezoeken.

Wil je meer weten over schaatsen in deze mooie provincie? Neem dan ook een kijkje in het mooie schaatsmuseum. Zo leer je op een leuke wijze meer over de geschiedenis, Elfstedentocht en start van deze sport.