Kinderboerderij Stiens

Kinderboerderij Doniastate in Stiens is volgens veel mensen de meeste gezellige kinderboerderij van Friesland. De dieren op kinderboerderij Stiens mag je aaien, knuffelen, ruiken en uiteraard bekijken. Omdat er veel informatie over de dieren en hun voedsel te vertellen is, hangt er bij de meeste dieren een informatiebord bij. Hierdoor is het niet alleen een leuk uitje maar ook gelijk educatief. Plezier en leren gaan immers hand in hand.

Wat voor dieren zijn er in kinderboerderij Stiens te vinden?

Kinderboerderij StiensNormaal gezien denk je gelijk aan geitjes als het om een kinderboerderij gaat. Daarom ontbreken deze dieren hier in Stiens ook niet. Natuurlijk zijn er ook kippen, konijnen en ezels te bezichtigen. Maar naast de dieren die je bij andere kinderboerderijen ook tegenkomt, zijn er ook ander soort dieren te vinden. Dieren die je normaal gezien niet kunt bekijken in de kinderboerderij zijn bijvoorbeeld Alpaca’s en witbuikegels. Alle dieren worden goed verzorgd door een enthousiast team van medewerkers.

Kinderboerderij Stiens biedt meer

De kinderboerderij zelf is natuurlijk ontzettend leuk om samen met jouw kinderen of met een klas tijdens een schoolreisje te bekijken. Als jullie er dan toch zijn, vergeet dan niet om de prachtige vlindertuin te bezichtigen. Hier kun je ook ontspannen zitten op een picknickbankje. Of je maakt er samen met de kinderen een spel van. Bijvoorbeeld: Wie de meeste soort vlinders herkent.

Daarnaast kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Naast dat er verschillende soorten speeltoestellen staan, kunnen zij ook op onderzoek uit in de speurtuin. De speeltuin beschikt ook over een trapautobaan. Dit is ontzettend leuk voor kinderen die graag in beweging zijn.

Mocht je heel graag een knuffel of een (ander) cadeautje mee naar huis nemen, kom dan eens kijken in het winkeltje van Doniastate. Wanneer je zelf brood bakt, komen de verschillende soorten meel van de molen van Stiens ook goed van pas. Deze zijn tegen betaling mee te nemen.

Openingstijden en Tarieven

In de maanden april t/m september is Kinderboerderij Doniastate in Stiens iedere dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. In september is Doniastate alleen door de week geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur. Om de boerderij te bezoeken betaal je € 4,00 per persoon. Voor kinderen t/m 2 jaar is de entree gratis.