Strand Schiermonnikoog

Strand Schiermonnikoog: een prachtig eiland met mooie witte stranden. Vind de beste locaties voor vakantie, dagje weg of ander uitje. Schiermonnikoog heeft een oppervlakte van bijna 200 km2. Hierop vind je naast de natuur ook de breedste stranden van Europa. Doordat het zo breed is kun je hier prima tot rust komen. Een locatie uitkiezen waar bijna niemand te vinden is is dan ook geen probleem. Over de gehele noordzijde van het water vind je strand Schiermonnikoog. Sommige stukken zijn maar liefst 200 tot 750 meter breed en het geheel is kilometers lang. Dagelijks worden de stranden in de gaten gehouden. Zo wordt zowel het water als het zand goed schoongehouden. Mochten er problemen zijn met het water dan zal dit ook in de zomer zichtbaar zijn met behulp van vlaggen.

Bewaakt strand Schiermonnikoog

Badstrand Prins BernardwegDoordat strand Schiermonnikoog zo breed en lang is, is het niet mogelijk om overal het water te bewaken. Uiteraard doen de reddingsbrigades wel hun best om zoveel mogelijk land en water in de gaten te houden. Mocht je echt veilig willen zwemmen doe dit dan nabij paal 6. Hier bij Badstrand Prins Bernhardweg is toezicht van 1 juli tot 1 september tussen 10:30 en 17:00 uur.

Activiteitenstrand Schiermonnikoog

Ben je echt een avonturier en wil je de actieve kant van een strand ontdekken? Dan heb je niks bij paal 6 te zoeken en moet je juist naar paal 3 en 4 gaan. Hier in de buurt van de Badweg kun je onder andere vliegeren, blokarten en surfen. Of je nu een beginner bent of juist al vergevorderde: dit is de plek voor een actieve vakantie op het eiland. Paal 4 is een activiteitenstrand, zwemmen is hierdoor hier niet aangeraden. Dit ook omdat de stroming hier vaak het iets anders is dan de andere locaties.

Alternatieven zwemmen Schiermonnikoog

Strand SchiermonnikoogIs de wind te sterk of te koud om te zwemmen? Dan is het Berkenplas zeker een aanrader! Ten noordoosten van het dorp vind je een waterplas beschut door bomen en duinen. In dit zoet water meertje kun je prima rondzwemmen. Doordat het beschut is voelt het wat warmer aan waardoor het prettiger is op koude dagen. Of je nu op het strand wil liggen of in de schaduw: beide is gewoon mogelijk. Naast het zwemmen kan dit water ook gebruikt worden voor kanoën.

Wil je echt naar een zwembad? Dan kun je naar zwembad de Dúnatter gaan. Hoewel dit een openluchtzwembad is, is hier net iets meer te doen dan bij andere locaties. Daarnaast is het onderhoud beter en is er altijd professionele toezicht aanwezig.