Kinderboerderij Sneek

Als je op zoek bent naar een leuke kinderboerderij in de gemeente Súdwest-Fryslan, dan is kinderboerderij Sneek een goede optie. Deze kinderboerderij bestaat al meer dan 20 jaar en staat bekend als educatieve plek en is ook een sociale verbindingsplaats. Voor gezinnen is dit een zeer geliefd uitje want je bent midden in de natuur en de bereikbaarheid is goed te doen. Verder is de boerderij een hele fijne werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Kortom: Bij Kinderboerderij Sneek is iedereen van harte welkom!

Kinderboerderij Sneek buiten en binnen

Kinderboerderij SneekOmdat de locatie gelegen is in een parklandschap is het prachtig groen omgeven door bomen en zijn er genoeg grasvelden te vinden. Dit is een heerlijke plek om te genieten van de natuur. Buiten zijn er verschillende informatieborden te vinden die jou de weg kunnen wijzen. Op deze manier kun je de boerderij-dieren spelenderwijs leren kennen. Iedere dag worden zij netjes verzorgd. Soms mag je de dieren niet alleen aaien maar zelfs knuffelen. Dat is zeker het geval in de knuffelweide waar de geitjes staan. Wil je meer leren over de dieren en waar hun voedsel vandaan komt? Kom dan gauw kijken naar de prachtige pauw, pony, ezel, hangbuikzwijntjes en de koe. Dat is nog niet alles! Er zijn namelijk ook kippen, konijnen, cavia’s te bewonderen. Misschien wil je wel luisteren naar het fluiten van ontzettend mooie vogels of kijken hoe langzaam de schildpadden zich voortbewegen.

Het leuke aan deze kinderboerderij is dat het niet alleen buiten plaatsvindt, maar dat het binnen verder gaat! Er is namelijk een ruimte voor workshops waar verschillende activiteiten georganiseerd kunnen worden. Wanneer je hier een kinderfeestje wilt organiseren is dit een hele geschikte locatie. Maar ook als volwassenen kun je dagelijks terecht in de binnenruimte van Kinderboerderij Sneek. Tijdens de winter kan de locatie ook gebruikt worden voor bijeenkomsten of als vergaderruimte.

Met plezier spelen in Kinderboerderij Sneek

Heb je de dieren gezien en geknuffeld, maar wil je nog niet weg uit Kinderboerderij Sneek? Kom dan genieten in de speeltuin waar je ontzettend leuke speeltoestellen vind. Samen vlotvaren of in de waterfiets. Een rondje maken in één van de traptrekkers, van de kabelbaan afgaan of op een springkussen plezier hebben. Bij de kinderboerderij in Sneek kan het allemaal.

Lekker tot rust komen in de watertuin

Wil je heerlijk ontspannen in de prachtige watertuin die zich aan de voorkant van Kinderboerderij Sneek bevindt? Ook als je houd van fotografie dan is dit al helemaal een mooie plek om vast te leggen. Misschien vind je het wel fantastisch om op deze locatie jouw trouwdag te laten fotograferen. Wanneer je hier je foto’s laat maken krijg je als bruidspaar een gratis 10 rittenkaart aangeboden.

Restaurant en Terras

Heb jij ondertussen honger gekregen en wil je dit leuke uitje afsluiten door gezellig samen iets te gaan eten? Het restaurant dat bij Kinderboerderij Sneek hoort is in 2014 gerenoveerd en beschikt over een professionele keuken. Hier kun je zowel warme als koude snacks verwachten. Het restaurant is de hele dag open. Mocht het regenen en wil je ergens opwarmen dan kan dat uiteraard ook gewoon hier. Voor de kinderen is er gedacht aan een speelzolder. Voor warmere dagen is het zonneterras heel geliefd. Dit komt omdat je vanaf de picknickbanken je spelende kinderen goed in het oog kunt houden. Doordat het terras bij de in en uitgang van de kinderboerderij ligt is deze plek eigenlijk niet te missen.

Openingstijden en Tarieven Kinderboerderij Sneek

Op de maandagen is de kinderboerderij in Sneek gesloten. Dinsdag t/m zondag geldt een openingstijd van 10:00 – 17:00 uur. Wanneer je Kinderboerderij Sneek bezoekt, betaal je een entree van € 2,- euro per persoon.