De Seedykster Toer

Aan de rand van de Waddenzee in het dorp Marrum kun je heerlijk langs de kust toeren met De Seedykster Toer. In 2009 is het natuurgebied erkend als uniek. Hierdoor kwam het op de Werelderfgoedlijst te staan. Daarnaast is het ook door UNESCO aangewezen als bio-sfeerreservaat. Wil je graag met een grote groep een leuk uitje organiseren? Dan kun je er voor kiezen om mee te gaan in de overdekte panoramawagen.

Er is plaats voor maximaal 45 personen en doordat er van alle kanten goed zicht is, kun je optimaal genieten van het buitendijkse gebied. De panoramawagen wordt getrokken door een tractor en is voorzien van een toilet. Op de warme zomerdagen is het prettig dat er een airco aanwezig is. Maar de Seedykster Toer is ook prima te doen wanneer het wat kouder weer is. Er is namelijk ook een verwarming in de wagen.

Wat kun je verwachten van De Seedykster Toer?

Het leuke en tegelijkertijd het bijzondere aan de Seedykster Toer is dat je verschillende plekken van Friesland kunt bekijken. Over de dijken brengt de tocht jou langs geulen, slenken en zelfs kwelders waar velen trekvogels vanuit Noord-Europa hun broedplaats hebben. Sommige van deze vogelsoorten zijn op doortrek naar andere warmere of koudere gebieden. Maar voordat zij verder vliegen, vinden zij vaak hier een grote hoeveelheid aan voedsel.

De Seedykster ToerTerwijl je samen met je familie, vrienden of collega’s een prachtige rondrit aan het maken bent, wordt er veel informatie gegeven. Verhalen over de geschiedenis van het Noorderleegs-Buitenveld krijg je te horen. Maar ook kom je meer te weten over de fauna en flora van dit gebied van Friesland. Tijdens de toer zul je waarschijnlijk al merken hoe rustgevend de natuur van Friesland is.

Wanneer je graag het binnendijkse landschap wilt aanschouwen, is het belangrijk om dit verzoek van tevoren in te dienen. Als het gaat om binnendijks landschap kun je denken aan bezienswaardigheden zoals de Elfstedentocht-fototegeltjesbrug die zich bevindt in Gytsjerk. Of bekijk bijvoorbeeld het bruggetje in Bartlehiem, Hogebeintum waar de hoogste terp van Nederland zich bevindt of Ontdek Dokkum. Kortom: tijdens de Seedykster Toer is er genoeg te zien en te ontdekken van het mooie Friesland.

Openingstijden en Tarieven De Seedykster Toer

Voor kinderen van 4 t/m 10 jaar kost de entree €5,00 per persoon. Volwassenen betalen een entreeprijs van € 10,00 per persoon.

De duur van een tocht is zo’n 1,5 tot 2 uur. Je kunt je hiervoor zowel individueel als met een groep aanmelden. Ben je met een groep van minder dan 14 volwassenen? In dat geval zijn de kosten in overleg.

Het gehele jaar is de Seedykster Toer doordeweeks en op zaterdag geopend vanaf 9:30 uur. Op zondagen ben je welkom vanaf 13:30 uur. Bij voldoende geïnteresseerden tijdens het zomer seizoen, rijdt de panoramawagen door het buitendijks gebied. Deze tours worden alleen op de donderdagen gegeven om 15:00 uur. Is de tocht naar jouw mening te kort of juist veel te lang voor de groep waar je mee bent? Neem dan van te voren contact op met De Seedykster Toer. Op die manier kun je kijken wat voor toermogelijkheden er nog meer zijn. Dit geldt ook voor wanneer je graag op een ander moment zou willen deelnemen aan de toer.